Μικρά μυστικά για την περιποίηση των ποδιών σας

 

Η συνεχής έκθεση σε σκόνη, βρωμιά και ήλιο μπορεί να καταστρέψει τα πόδια σας. Τα ανοιχτά πέδιλα που προτιμάμε, όταν έχει καλό καιρό, όχι μόνο μπορούν να κάνουν τα πόδια σας να γεμίσουν ραγάδες, αλλά και να τα μαυρίσουν.
 

Εδώ είναι μερικοί τρόποι που μπορείτε να εφαρμόσετε, αν θέλετε να αναλάβετε τη φροντίδα τους…

Πλύνετε τα πόδια σας, όταν επιστρέφετε στο σπίτι και εφαρμόστε μια ενυδατική λοσιόν
  Αμέσως μόλις μπείτε στο σπίτι σας, βεβαιωθείτε ότι πλένετε τα πόδια σας και εφαρμόζετε ένα παχύ στρώμα ενυδατικής κρέμας για να το προστατεύσετε από τις ραγάδες. Περαιτέρω, η κρέμα είναι ιδανική για τη φροντίδα των ραγάδων που έχουν ήδη αναπτυχθεί στα πόδια σας.

Εφαρμόστε ένα στρώμα θρεπτικό τζελ για τα πόδια σας πριν πάτε για ύπνο
  Για όσους από εσάς έχετε σκασμένες φτέρνες, συνιστάται να χρησιμοποιήσετε ένα θρεπτικό τζελ πριν πάτε για ύπνο κάθε βράδυ. Μόλις εφαρμόσετε το τζελ στα πόδια σας, θα πρέπει να φορέσετε κάλτσες, οι οποίες είναι ιδανικές για να το προστατεύσετε από βακτήρια που υπάρχουν στον αέρα.

Ένα πεντικιούρ ανά δύο εβδομάδες είναι στα must
  Αν νομίζατε ότι το πεντικιούρ είναι μια θεραπεία που θα πρέπει να γίνει μόνο μία φορά το μήνα, τότε κάνετε λάθος. Αν υποφέρετε ήδη από πόδια γεμάτα ραγάδες, συνιστάται ένα πεντικιούρ ενυδάτωσης να γίνεται τουλάχιστον μία φορά κάθε δύο εβδομάδες. Ένα πεντικιούρ ενυδάτωσης με aloe vera ή σοκολάτα είναι τέλειο για τα πόδια σας.

Πάρτε ένα βάλσαμο ποδιών
  Υπάρχουν πολλά προϊόντα που διατίθενται στην αγορά που να διασφαλίζουν ότι τα πόδια σας θα είναι απαλλαγμένα από τα βακτήρια και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Ένας από αυτούς είναι ένα θρεπτικό βάλσαμο ποδιών που προστατεύει τις φτέρνες σας από τις ραγάδες.




πηγη:post4life