Μάσκαρα: 6 λάθη που κάνετε κατά την εφαρμογή της

Μπορεί το να βάζουμε μάσκαρα να φαίνεται σαν το πιο απλό πράγμα στον τομέα του μακιγιάζ, ωστόσο δεν είναι τόσο απλό όσο πιστεύουμε. Χωρίς καν να το καταλαβαίνουμε, υπάρχουν σίγουρα κάποιες αστοχίες
πριν, κατά την διάρκεια, αλλά και μετά την εφαρμογή της. Προκειμένου λοιπόν να κάνουμε τις βλεφαρίδες μας να λάμψουν με τον σωστό τρόπο, θα πρέπει να εστιάσουμε στα λάθη που κάνουμε και δεν το καταλαβαίνουμε.
1. Βάζουμε και βγάζουμε πολλές φορές το βουρτσάκι από το μπουκαλάκι του:
Αυτό είναι το Νο1 λάθος που κάνουμε και δεν θα έπρεπε, διότι αντί να παίρνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο προϊόν (όπως νομίζουμε), με αυτόν τον τρόπο εισάγουμε αέρα στο μπουκαλάκι με αποτέλεσμα να στεγνώνει πολύ πιο γρήγορα και εύκολα το προϊόν.
2. Απλώνουμε όσο προϊόν έχει το βουρτσάκι στις βλεφαρίδες μας:
Συνήθως, όταν βγάζουμε το βουρτσάκι από το μπουκαλάκι του έχει μια υπερβολική ποσότητα πάνω του. Προκειμένου να αποφύγουμε τα κομπάκια, πρέπει να βγάζουμε λίγο από το προϊόν που έχει επάνω του το βουρτσάκι πριν την εφαρμογή του στις βλεφαρίδες μας. Είναι πολύ πιο εύκολο να απλώσουμε επιπλέον προϊόν με μια δεύτερη στρώση, παρά να βγάλουμε το υπάρχον.
3. Δεν κουνάμε το βουρτσάκι κατά την εφαρμογή της μάσκαρα:
Περνάμε το βουρτσάκι της μάσκαρα μέσα από τις βλεφαρίδες μας και το αποτέλεσμα απέχει πολύ από τις σαγηνευτικές μακριές και πυκνές βλεφαρίδες που αναμένουμε να δούμε. Ο λόγος γι’ αυτό είναι πως χρησιμοποιούμε μια λάθος τεχνική εφαρμογής. Προκειμένου λοιπόν να τις «βάψουμε» σωστά θα πρέπει να αρχίσουμε να κουνάμε το βουρτσάκι οριζόντια κατά μήκος των ριζών των βλεφαρίδων μας και να το ανεβάζουμε προς την άκρη τους.
4. Βάζουμε μόνο μια στρώση:
Πολλές από εμάς φοβόμαστε να απλώσουμε περισσότερες από μια στρώσεις επειδή δεν θέλουμε να καταλήξουμε με κομπάκια και κολλημένες βλεφαρίδες. Κι όμως, αυτό είναι μεγάλο λάθος και δεν θα έπρεπε να το κάνουμε. Η σωστή μέθοδος θέλει την εφαρμογή 3-5 στρώσεων μάσκαρα, έτσι ώστε οι βλεφαρίδες μας να αναδείξουν πλήρως τις δυνατότητες τους.
5. Δεν καθαρίζουμε τις μουτζούρες:
Τις περισσότερες φορές καταλήγουμε να λερωνόμαστε με μάσκαρα σε άλλα σημεία, εκτός των βλεφαρίδων μας. Γι’ αυτό μόλις τελειώσουμε με την εφαρμογή της θα πρέπει να σιγουρευτούμε ότι δεν έχουμε λερωθεί αλλού, κι αν έχει συμβεί αυτό θα πρέπει να το καθαρίσουμε πολύ καλά. Προσοχή όμως, δεν πρέπει να το κάνουμε όσο ακόμα είναι υγρή η μάσκαρα, γιατί το μόνο που θα πετύχουμε είναι να την απλώσουμε περισσότερο, κάνοντας μεγαλύτερη μουτζούρα. Όταν στεγνώσει είναι πολύ πιο εύκολο να διορθώσουμε τυχόν λάθη.
6. Κρατάμε την μάσκαρα μέχρι να τελειώσει:
Όπως όλα τα καλλυντικά, έτσι και η μάσκαρα έχει ημερομηνία λήξης και αυτή είναι 6 μήνες. Μόλις περάσει αυτό το χρονικό διάστημα από την πρώτη της χρήση, θα πρέπει να την πετάξουμε.





πηγη:beautetinkyriaki