5 Τips για σωστή περιποίηση των βαμμένων μαλλιών κάτω από τον ήλιο

Τips για σωστή περιποίηση των βαμμένων μαλλιών το καλοκαίρι! 

Τους ανοιξιάτικους και τους καλοκαιρινούς μήνες η περιποίηση διαφοροποιείται και όπως το πρόσωπο και το σώμα έτσι και τα μαλλιά χρειάζονται εντατική φροντίδα. Ειδικά τα βαμμένα έχουν ανάγκη περισσότερη φροντίδα…

Tι πρέπει λοιπόν να προσέξεις για να διατηρήσεις τέλειο το χρώμα και την λάμψη τους;

Νο1: H σωστή επιλογή βαφής
Πριν βάψεις τα μαλλιά σου, σιγουρέψου ότι επέλεξες μια βαφή που να προστατεύει και να θρέφει την τρίχα σου αλλά και να έχει διάρκεια το αποτέλεσμα.
 
Νο2: Χρησιμοποίησε σαμπουάν και κοντίσιονερ ειδικά για βαμμένα μαλλιά

8b38f770d52f4061e427e982acc72726

Αυτά τα προϊόντα είναι πολύ απαλά με τα μαλλιά, αυξάνουν τη λάμψη και εμποδίζουν το ξεθώριασμα του χρώματος.

Νο3: Στην πισίνα με… προσοχή!

nero7

Το χλώριο της πισίνας μπορεί να καταστρέψει τα βαμμένα μαλλιά και να κάνει το εκτυφλωτικό ξανθό σου να γίνει… πράσινο! Καλό θα ήταν λοιπόν να μην βουτάς στις πισίνας ή να φοράς σκουφάκι από σιλικόνη που είναι αδιάβροχο και για να αποτρέψεις τυχόν δυσάρεστες επιπτώσεις.

Νο4: Πάντα αντηλιακό

tumblr mxo5dog8an1s2mqlwo1 500

Μαζί με τα αντηλιακά προϊόντα για το σώμα και το πρόσωπο, που έχεις στην τσάντα της παραλίας, δεν πρέπει να ξεχνάς και τα αντηλιακά προϊόντα για τα μαλλιά, ώστε για να τα διατηρήσεις όμορφα και λαμπερά. Υπάρχουν σε διάφορες υφές, όπως τζελ, σπρέι, λάδι, κρέμες, για να επιλέξετε αυτά που σας ταιριάζουν καλύτερα. Χάρη στα φίλτρα προστασίας που περιέχουν, προλαμβάνουν τις φθορές, ενισχύουν τη φυσική άμυνα της τρίχας και την προστατεύουν από την οξειδωτική δράση του ήλιου σαν μια ασπίδα.

Νο5: Νερό, νερό, νερό

large

Πίνοντας πάνω από 1,5 λίτρο νερό την ημέρα θα διαπιστώσεις μεγάλη διαφορά στην επιδερμίδα αλλά και τα μαλλιά σου! Τα μαλλιά άλωσε αντικατοπτρίζουν το τι συμβαίνει μέσα στο σώμα μας. Εάν, λοιπόν, ο οργανισμός σου λαμβάνει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά μέσω της τροφής και ενυδατώνεται καλά, το δέρμα του κεφαλιού σου θα είναι λιγότερο ευαίσθητο, τα μαλλιά σου πιο λαμπερά και το χρώμα τους πιο ζωντανό.



πηγη:protothema