Τι λεκιάζει περισσότερο απ’ όλα τα δόντια σου; Δεν μπορείς να το μαντέψεις!

Δεν βάζει ο νου σου τι λεκιάζει τα δόντια σου περισσότερο απ’ όλα! Όχι, δεν είναι ούτε ο καφές, ούτε το τσιγάρο. Η απάντηση που θα σε εκπλήξει.

 

Τι λεκιάζει τα δόντια σου; Το τσάι! Ναι, αυτό το ευεργετικό κατά τ’ άλλα ρόφημα, λεκιάζει τα δόντια σου με τρόπο που δεν φαντάζεσαι.


Αν είσαι fan τα νέα είναι άσχημα. Αν απ’ την αν άλλη λατρεύεις τον καφέ και μισείς το τσάι θα ανακουφιστείς μερικώς με αυτήν την είδηση.


Ναι, όλοι γνωρίζουμε πως ο καφές αφήνει το “στίγμα” του πάνω στα δόντια μας, αλλά οι οδοντίατροι τώρα υποστηρίζουν πως το τσάι έχει επιζήμια επίδραση στο χρώμα των δοντιών σου, πιο πολύ απ’ όσο νομίζεις.


Σύμφωνα με τον οδοντίατρο Jordan Kirk, όλα τα είδη τσαγιού μπορεί να βλάψουν το χρώμα των δοντιών μας και να προκαλέσουν αποχρωματισμό δοντιών.


«Το σμάλτο των δοντιών μπορεί να απορροφήσει τις τανίνες στο τσάι, οδηγώντας σε δυσάρεστο αποχρωματισμό των δοντιών», εξηγεί ο Jordan Kirk.


Το τσάι περιέχει αρκετές ενώσεις που είναι γνωστό ότι λεκιάζουν τα δόντια. Μερικές από αυτές είναι οι θεαφλαβίνες, οι αραβιμίνες και θεαρουμπιγίνες, οι οποίες χρωματίζουν τα δόντια μας!
Οι θεαφλαβίνες και οι θαρουμπιγίνες είναι συστατικά της τανίνης, ουσία που χρησιμοποιείται επίσης για το μαύρισμα του δέρματος! Το πράσινο τσάι είναι περιέχει μεγαλύτερη ποσότητα τανίνης, σύμφωνα με τους ειδικούς. Βέβαια, η τανίνη δεν είναι τόσο “κακιά” με την έννοια ότι είναι αντιοξειδωτική, βοηθά στην καύση λίπους αλά μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο για παθήσεις τις καρδιάς και καρκίνο.


Παράλληλα, οι μεγάλες ποσότητες ταννικού οξέος μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό στο στομάχι και ηπατική βλάβη, αλλά οι ειδικοί έχουν εξηγήσει πως το πράσινο και το μαύρο περιέχουν τανίνες, όχι ταννικό οξύ.


Όπως εξήγησε και ο οδοντίατρος Kirk στο The Sun οι υψηλές ποσότητες τανίνης δημιουργούν πλάκα στα δόντια, το οποίο με τη σειρά του προκαλεί το κίτρινο χρώμα στα δόντια.
Γι΄αυτό είναι σημαντικό να πλένεις τα δόντια σου δύο φορές την ημέρα και να αφιερώνεις μερικά δευτερόλεπτα και για τη γλώσσα!











πηγη:ipop


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου