Ποιες τροφές μειώνουν την κυτταρίτιδα;

SP&CIY Fitness Girl Luxury Sexy Seamless Panties Sex String LOVE High Waist  Sporty Women Underwear Thongs Cotton Female Lingerie|women's panties| -  AliExpress

Τι είναι όμως η κυτταρίτιδα και πώς δημιουργείται; Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η κυτταρίτιδα είναι εναπόθεση λιποκυττάρων κατά σωρούς σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος (γλουτούς, μηρούς, γόνατα, κλπ.) σε συνδυασμό με λιπώδη διήθηση και ίνωση, που έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση του δέρματος στα σημεία αυτά σαν «φλοιό πορτοκαλιού».

Στη δημιουργία της συμβάλλουν γενετικοί, οργανικοί, ορμονικοί και αγγειακοί παράγοντες, που επιδεινώνονται λόγω της καθιστικής ζωής, του άγχους και των ανθυγιεινών διατροφικών συνηθειών.

Για να την αντιμετωπίσει κανείς αποτελεσματικά δεν χρειάζεται να επισκεφθεί κάποιον ειδικό. Σίγουρα υπάρχουν πολλές εναλλακτικές μέθοδοι για την αντιμετώπιση του τοπικού λίπους, αλλά μια γυναίκα μπορεί να αντιμετωπίσει την κυτταρίτιδα στο σπίτι μέσω της διατροφής της.

Ο ρόλος της διατροφής στην πρόληψη και στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας είναι καθοριστικός.

Μάλιστα υπάρχουν 6 τροφές που μπορείτε να καταναλώνετε ώστε να την αντιμετωπίσετε με επιτυχία. Ποιες ειναι αυτές; Δείτε τες αναλυτικά στη gallery που θα βρείτε στο τέλος του άρθρου.

Να θυμάστε:

Ότι εκτός από την κατανάλωση των παρακάτω τροφών θα πρέπει να:

  1. αποφεύγετε τα ζωικά λιπαρά που προέρχονται από τροφές όπως το χοιρινό, τα λουκάνικα και το αρνί και προτιμάτε το λευκό άπαχο κρέας (ψάρια και πουλερικά). Για το μαγείρεμα προτιμάτε το ελαιόλαδο.
  2. αποφεύγετε τους πολλούς καφέδες και το αλκοόλ, καθώς προκαλούν αφυδάτωση και δεν επιτρέπουν την απομάκρυνση των τοξινών.
  3. περιορίσετε τη ζάχαρη και το αλάτι. Ειδικά το δεύτερο συμβάλλει στην κατακράτηση των υγρών και στη δημιουργία της κυτταρίτιδας.
  4. πίνετε πολύ νερό, ένα με δύο λίτρα ημερησίως. Το νερό ενυδατώνει τον οργανισμό και το δέρμα και βοηθάει στην αποβολή των τοξινών.
  5. αυξήσετε τα φρούτα και τα λαχανικά.
  6. βάλετε έστω και λίγων λεπτών άσκηση στη ζωή σας, καθώς διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου και τονώνει τους μύες, ιδιαίτερα των μηρών και των γλουτών. Το καθημερινό περπάτημα σε έντονο ρυθμό για 20-30 λεπτά ή τα 10 λεπτά άσκησης την ημέρα με το στατικό ποδήλατο στο σπίτι, είναι αρκετά ως μέτρα για τη σύσφιξη των μυών και βοηθά στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους.
  7. κάνετε τοπικό μασάζ με ειδικό γάντι και προϊόντα για την κυτταρίτιδα μία με δύο φορές την εβδομάδα, μετά το μπάνιο. Με τον τρόπο αυτό απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας και τονώνετε την κυκλοφορία στα προβληματικά σημεία του σώματος.

 

 Μαύρη σοκολάτα: Λίγη μαύρη σοκολάτα πριν ή μετά από ένα γεύμα, στέλνει στον εγκέφαλο σήμα κορεσμού. Κατά τη διάρκεια της πέψης, η σοκολάτα συμπεριφέρεται σαν πρεβιοτικό που ευνοεί την ανάπτυξη καλών βακτηρίων στο έντερο. Τα «καλά» βακτήρια βοηθούν στην καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών, υποστηρίζοντας έναν υγιή μεταβολισμό.

 

 Chili: Η βιταμίνη Β6 αυτών των πιπεριών αποκαθιστά και ενισχύει τον συνδετικό ιστό, καθιστώντας τες ένα εξαιρετικό όπλο για την καταπολέμηση των ανεπιθύμητων λακκακίων της κυτταρίτιδας.

 

 Μύρτιλλα: Τα μύρτιλλα διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου, δημιουργώντας έτσι νέο ιστό του δέρματος. Επιπλέον τα αντιοξειδωτικά που υπάρχουν μέσα σε αυτά, διασπούν το λίπος που σχετίζεται με τον συνδετικό ιστό.

 

 Πράσινο τσάι: Το πράσινο τσάι είναι υγιεινό και συμβάλλει στο αδυνάτισμα λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε αντιοξειδωτικά. Υπάρχουν ενδείξεις ότι το πράσινο τσάι ενισχύει τις καύσεις του λίπους, βοηθώντας έτσι στην απώλεια βάρους.

 

 Χούμους: Το χούμους έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, που σημαίνει ότι το σώμα μπορεί να το αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να έχει ενέργεια, προκαλώντας την απελευθέρωση ελάχιστης ποσότητας ινσουλίνης, η οποία όταν εκκρίνεται σε μεγάλες ποσότητες προκαλεί αποθήκευση του λίπους.

 

 Σολομός: Τα ω-3 λιπαρά οξέα που υπάρχουν στον σολομό εχουν αντιφλεγμονώδη δράση, βοηθούν στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, άρα και στην καλύτερη μεταφορά θρεπτικών συστατικών στα κύτταρα του δέρματος και συμβάλλουν στην ενυδάτωση των κυττάρων.

 

 

 

 

 

 

πηγη:mothersblog



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου