Αποτέλεσμα εικόνας για concealer model

Σίγουρα το foundation μπορεί να θεωρείται η βάση του μακιγιάζ, μπορεί να δείξει όμως όμορφο και περιποιημένο ένα πρόσωπο, όταν οι μαύροι κύκλοι ή τα σημάδια διαφαίνονται ακόμη και μετά από το foundation; Μπορεί να δείξει ομοιόμορφο το δέρμα, όταν το concealer δημιουργεί patches; Σίγουρα όχι.


Και μπορεί το Άγιο Δισκοπότηρο για κάθε γυναίκα να είναι το τέλειο concealer που θα ταιριάζει χρωματικά στον τύπο της αλλά και στον τύπο δέρματος, το να το εφαρμόζεις σωστά όμως είναι το 50% ενός επιτυχημένου μακιγιάζ.

Διάβασε τα tips μας και ποια είναι τα λάθη που ίσως κάνεις, για να μάθεις να διαλέγεις και να εφαρμόζεις concealer σαν pro.
#1. ΔΙΑΛΕΞΕ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΥΦΗ CONCEALER
Το δέρμα κάτω από τα μάτια, δεν έχει καμία σχέση με το δέρμα στο μέτωπο σου. Είναι λεπτό, χωρίς πόρους και αν παρατηρήσεις πως το concealer σου σε αυτό το σημείο τείνει να ξηραίνεται, δημιουργώντας αντιαισθητικά patches, τότε χρειάζεσαι ένα concealer σε πιο ρευστή μορφή. Ιδανικά, για τις περισσότερες γυναίκες το concealer κάτω από τα μάτια, πρέπει να είναι υγρής μορφής, ώστε να απορροφάται πιο εύκολα. Το παχύρρευστο concealer που ήδη έχεις στην κατοχή σου, κράτησε το για εφαρμογή σε πιο λιπαρά σημεία, όπως το μέτωπο, η μύτη και το πηγούνι.
#2. ΑΓΟΡΑΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ
Εκτός από τις διαφορετικές υφές που χρειάζονται διαφορετικά σημεία του προσώπου σου, χρειάζονται και διαφορετικούς τόνους. Άλλο χρώμα στο μέτωπο σου…άλλο χρώμα στους μαύρους κύκλους. Διάλεξε μια απόχρωση με αρκετό ροδακινί μέσα για την περιοχή κάτω από τα μάτια και μια πιο ουδέτερη απόχρωση για τα υπόλοιπα σημεία. 

Πώς να εφαρμόσεις concealer σωστά - The Cover

#3. ΕΦΑΡΜΟΣΕ ΜΕ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΣΧΗΜΑ
Καταρχάς, απέφυγε να το εφαρμόσεις πολύ κοντά στις κάτω βλεφαρίδες, καθώς θα κάνει τα μάτια σου να δείχνουν πρησμένα. Σχημάτισε ένα ανάποδο τρίγωνο κάτω από τα μάτια και ένα μισοφέγγαρο στο πλάϊ του ματιού στην εσωτερική γωνία. Με ταμποναριστές κινήσεις, πίεσε το προϊόν προς τα μέσα για να εισχωρήσει στο δέρμα όσο καλύτερα γίνεται. Χρησιμοποίησε τα δάχτυλα σου ή ένα βρεγμένο sponge.









πηγη:thecover