To Copy, or not to Copy?

 

Δύσκολη η περίοδος τα Χριστούγεννα. Oι γυναίκες σκρολάρουν ακατάπαυστα ανάμεσα σε φωτογραφίες διασήμων,
προσπαθώντας να βρουν το γιορτινό λουκ τους. 


Από την άλλη, οι κομμωτές έρχονται σε δύσκολη θέση όταν αντικρύζουν στον οθόνη του κινητού ένα κούρεμα το οποίο δεν ταιριάζει στο άτομο που το έχει επιλέξει. Μην ανησυχείτε όμως, διότι λύσεις υπάρχουν.


Όλοι μας έχουμε ερωτευτεί το τέλειο λουκ, το οποίο φυσικά το έχουμε δει πάνω σε κάποιον διάσημο. Αυτό όμως είναι απόλυτα φυσιολογικό. Οι celebrities είναι παντού και η εικόνα τους είναι δυνατή, καθώς επηρεάζει και δημιουργεί μόδες. Όμως δεν είναι πάντα σοφό να αντιγράφουμε οποιαδήποτε κούρεμα μας αρέσει. Επομένως, να αντιγράψεις, ή όχι;


DO: Όταν θες κάτι καινούργιο
Οι περισσότεροι από εμάς επιλέγουμε το ίδιο κούρεμα συνέχεια. Η επιλογή ενός celebrity λουκ πρέπει να γίνεται όταν θέλουμε μια δραματική αλλαγή. Οι πιο καυτές ηθοποιοί και εκείνες που δοκιμάζουν διαρκώς νέα στυλ, μπορούν να εμπνεύσουν πολύ εύκολα.


DON’T: Μπορεί να μην σου ταιριάζει
Το κουράγιο για μια δραματική αλλαγή είναι ότι καλύτερο μπορεί να έχει μια γυναίκα. Μπορεί το συναίσθημα να είναι σωστό, η πράξη όμως μπορεί να καταλήξει τελικά σε δραματικό λάθος, αντί για αλλαγή. Επειδή ένα κούρεμα φαίνεται τέλειο πάνω στην Rihanna, αυτό δεν σημαίνει ότι θα σου ταιριάζει και εσένα. Υπάρχουν κανόνες πάνω στο τί μας πηγαίνει και αυτούς τους γνωρίζει καλύτερα από όλους ο κομμωτής σου. Εμπιστεύσου τον. Επίσης, πριν κάνεις οτιδήποτε, κάνε στον εαυτό σου τις εξής ερωτήσεις:

  • Έχω το ίδιο σχήμα προσώπου με την ηθοποιό που φοράει το τέλειο Pixie;
  • Κατά πόσο διαφέρουν οι υφές των μαλλιών μας;
  • Μπορώ να φανταστώ το συνολικό λουκ πάνω μου;
  • Ας σκεφτώ και την περίπτωση ότι δεν θα μου πηγαίνει.


DO: Θα έχεις ένα κούρεμα που σου αρέσει πολύ
Είναι πολύ συχνό φαινόμενο να ερωτευόμαστε ένα συγκεκριμένο στυλ που μας πηγαίνει. Αυτός είναι και ο λόγος που μόλις το βρούμε, συνεχίζουμε να το διατηρούμε ακάθεκτα. Ο έρωτας με την πρώτη ματιά μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή – την ώρα που ξεφυλλίζεις περιοδικά στο κομμωτήριο, ή όταν χαζεύεις τo feed του facebook, ακόμα όταν δεις μια τυχαία διαφήμιση. Το επόμενο σου λουκ μπορεί να είναι εκεί και να σε περιμένει. Και αν σου ταιριάζει, τότε θα είναι ένας μεγάλος έρωτας.


DON’T: Θα πρέπει να το περιποιείσαι πολύ συχνά
Πόσο ώρα σου παίρνει για να φτιάξεις τα μαλλιά σου το πρωί; Δέκα λεπτά, μισή ώρα; Κάθε φορά που πρόκειται να επιλέξεις ένα νέο λουκ, πρέπει να σκεφτείς την καθημερινή ρουτίνα styling. Διότι ναι, αν θες τα μαλλιά σου να είναι τέλεια, πρέπει να αφιερώνεις και τον ανάλογο χρόνο. Τα πιο περίπλοκα κουρέματα τρώνε αρκετή ώρα, ειδικά όταν πρόκειται για μακριά μαλλιά. Σκέψου και το χρώμα. Μια ιδιαίτερη απόχρωση σημαίνει ότι πρέπει να επισκέπτεσαι πολύ πιο συχνά το κομμωτήριο, ενώ ένα κοντό κούρεμα θέλει συχνότερο κούρεμα. Για αυτές τις δύσκολες αποφάσεις όμως, υπάρχει πάντα ο κομμωτής. Επομένως, πριν βρεθείς μπροστά του, με το κινητό στο χέρι απαιτώντας το νέο κούρεμα της Κέιτ Μός, συζήτησε το πρώτα μαζί του. Θα την βρείτε την άκρη.











πηγη:myextension


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου