Οι βασικοί κανόνες για να εφαρμόσεις σωστά ένα σκούρο κραγιόν

σκούρα χείλη

 Οι γιορτές πλησιάζουν και εσύ ξέρεις ποιο είναι το μακιγιάζ που πρέπει να εφαρμόσεις και φέτος.  

Το έχουμε πει και ξαναπεί πολλές φορές. Τα σκούρα κραγιόν είναι αυτά που προτιμάμε σε όλες τις περιπτώσεις.

 

Όμως επειδή τα σκούρα χείλη δεν είναι μόνο για το βράδυ και τις νυχτερινές εξόδους, παρακάτω είναι οι βασικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθείς όταν επιλέγεις ένα σκούρο κραγιόν.

 

1. Ματ και πάλι ματ

 

Τα πολύ σκούρα κραγιόν είναι πιο κομψά όταν έχουν ματ υφή. Επιπλέον είναι πιο εύκολα στην εφαρμογή τους και περισσότερο κολακευτικά από ο,τιδήποτε ‘glossy’.

 

2. Η σωστή απόχρωση

 

Πώς να την βρεις; Την επόμενη φορά που θα αγοράσεις ένα κραγιόν μη δοκιμάσεις το χρώμα στο χέρι σου, αλλά γύρισε σε έναν καθρέφτη και τοποθέτησε το κοντά στο πρόσωπο σου. Έτσι θα καταλάβεις αν αυτή η απόχρωση σου ταιριάζει.


 

3. Το δέρμα

 

Είναι το τέλειο πλαίσιο για τα σκοτεινά χείλη. Το μυστικό είναι να εφαρμόσεις πρώτα μερικές σταγόνες primer στο πρόσωπο σου για να το αναζωογονήσεις και στη συνέχεια να συνεχίσεις με ένα makeup σε πολύ απαλούς τόνους.

 

4. Βλεφαρίδες με έντονο μαύρο χρώμα

 

Είναι κοινό μυστικό σε όλους ότι όταν βάφουμε έντονα τα χείλη, αποφεύγουμε το έντονο μακιγιάζ και στα μάτια. Γι’ αυτό μπορείς να αποφύγεις τις έντονες σκιές και glitter, αλλά να εστιάσεις στις βλεφαρίδες. Για περισσότερο όγκο άπλωσε δύο ή τρεις στρώσεις μάσκαρας.

 

5. Το eyeliner

 

Όσο πιο σκούρο είναι το χρώμα στο κραγιόν, τόσο πιο σημαντικό είναι και το eyeliner. Προτίμησε να το απλώσεις στην αρχή και μόλις βάψεις τα χείλη σου να κάνεις και μια δεύτερη στρώση, γιατί στην αντίθετη περίπτωση τα μάτια σου θα φαίνονται άτονα.











πηγη:elle


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου