Σπασμένα και φθαρμένα νύχια, τέλος!

 Σπασμένα και φθαρμένα νύχια, τέλος!

Το σπάσιμο και το ξεφλούδισμα των νυχιών είναι ένα συχνό φαινόμενο που βασανίζει πολλές γυναίκες, καθώς προκαλεί άκομψη και άσχημη όψη.


Εκτός από τη φυσιολογική ευαισθησία των νυχιών που παρουσιάζεται με την πάροδο των ετών, οι αιτίες είναι πολλές και μπορεί να σχετίζονται με παθολογικές και μη καταστάσεις.


Πρωτίστως, οι κακές διατροφικές συνήθειες, που έχουν ως αποτέλεσμα την έλλειψη θρεπτικών συστατικών και τα χαμηλά επίπεδα πρωτεϊνών, καθιστούν τα νύχια αδύναμα και εύθραυστα. Αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί με την κατανάλωση τροφών πλούσιες σε ψευδάργυρο, σίδηρο και ασβέστιο.


Ένας άλλος βασικός παράγοντας που συντελεί στο σπάσιμο των  νυχιών είναι η αφυδάτωση που προκαλείται από την υπερβολική επαφή με το νερό. Σε συνδυασμό με τα χημικά απορρυπαντικά, κάνει τα νύχια πιο ξηρά και μαλακά. Για τη βελτίωση της εικόνας των άκρων μας, καλό είναι να χρησιμοποιούμε καθημερινά γάντια και ενυδατική κρέμα.


Σημαντικά επιρρεπή τα κάνει και η αφαίρεση των επωνυχίων, καθώς θεωρείται η προστασία του νυχιού από το νερό, τα βακτήρια και καθετί βλαβερό. Σε συνδυασμό με τη μακρόχρονη χρήση βερνικιών και ακετόνης, το φυσικό νύχι όχι μόνο θαμπώνει, αλλά και ευαισθητοποιείται. Η χρήση ελαίου χαρίζει περισσότερη λάμψη και αντοχή.


Μία κακή συνήθεια που βλάπτει τα νύχια είναι και η ονυχοφαγία, η οποία όχι μόνο τα σπάει, αλλά τους προκαλεί παραμόρφωση ή αφύσικη ανάπτυξη. Για την καλή υγεία των νυχιών απαραίτητη είναι η αποφυγή αυτού με οποιοδήποτε τρόπο.


Δερματολογικές παθήσεις ή διάφορες μυκητιάσεις προκαλούν, επίσης, αλλοιώσεις στην όψη των νυχιών, ενώ σπανιότερα σχετίζονται με αναιμία ή παθήσεις του θυρεοειδούς. Για την αποκατάσταση της υγείας των νυχιών σε αυτές τις περιπτώσεις, καλό είναι να επισκεφτούμε έναν ειδικό.


Η ευαισθησία αυτή αντιμετωπίζεται και συνήθως τα νύχια επανέρχονται στην αρχική τους κατάσταση. Προκειμένου, όμως, να αντιμετωπιστεί το σύμπτωμα, πρέπει πρώτα να καταπολεμηθεί η αιτία που το προκαλεί.







πηγη:primadonnavera


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου