Τα 10 λάθη που καταστρέφουν τα νύχια μας

Αποτέλεσμα εικόνας για healthy nails

Όλες θέλουμε νύχια υγιή και όμορφα, λαμπερά και σαν καραμελίτσες.
 

Μερικές κακές μας συνήθειες τα καταστρέφουν ή στην καλύτερη να κάνουν να χάνουν την υγεία τους. Για να καμαρώνουμε για τα χέρια μας θα πρέπει να αποφύγουμε τα εξής:


biting-your-nails


Να μην τα τρώμε
Από το ένα μέχρι το αηδιαστικό το να τρώμε τα νύχια μας είναι αηδιαστικό. Εκτός από σιχαμένο όμως είναι κι επικίνδυνο γιατί καταλήγουν στο στόμα μας πάρα πολλά μικρόβια που μπορεί να μας αρρωστήσουν. Για να πάψουμε να τρώμε τα νύχια μας ο καλύτερος τρόπος είναι να τα κρατάμε βαμμένα και γυαλιστερά σαν καραμελίτσες ώστε θα τα λυπόμαστε να τα χαλάσουμε.


removing-polish-with-your-fingers


Να μην βγάζουμε το βερνίκι με τα νύχια
Όταν προσπαθούμε να ξεφλουδίσουμε το βερνίκι με τα νύχια αμς δεν αφαιρούμε μόνο το βερνίκι, αλλά ξύνουμε και την πάνω στιβάδα του νυχιού μας.Μόνο με ασετόν κορίτσια.


cutting-your-cuticles


Μην τραβάτε τα πετσάκια
Δύσκολη υπόθεση τα πετσάκια.Αν θες να κάνεις μόνη σου μανικιούρ καλύτερα να μην τα κόψεις. Σπρώξτα πίσω κοντά στο κρέας ώστε να απελευθερώσουν το νύχι. Για να γίνει αυτό ευκολότερα και με ασφάλεια κάντε πρώτα μασάζ με λαδάκι και όταν μαλακώσουν η δουλειά θα γίνει πολύ εύκολα.


not-eating-healthy


Κακή διατροφή
Η κακή διατροφή επηρεάζει εκτός από την υγεία, το δέρμα, τα μαλλιά, και τα νύχια μας. Άσε την πίστα κάτω λοιπόν και βάλε στο πιάτο σου πράσινα λαχανικά. Όσο πιό σκούρο πράσινο τόσο καλύτερα. Μπορείς να πάρεις και συμπληρώματα με μαγνήσιο κι ασβέστιο.


getting-gels-and-acrylics


Αποφύγετε τα jel και τα ακρυλικά
Είναι πολύ επικίνδυνα για την υγεία των νυχιών μας. Τα ισχυρά χημικά στις ακρυλικές ουσίες των βερνικιών μπορούν να αφαιρέσουν μερικές στρώσεις κερατίνης από την επιφάνεια των νυχιών και να τα κάνουν πιο εύθραυστα.


avoiding-base-coats


Μην αποφεύγετε τη βάση
Αν δεν περνάτε βάση πριν από το βερνίκι πολλές φορές το χρώμα περνάει μέσα στο νύχι, ή όταν τα ξεβάψετε θα δείτε να νύχια να έχουν κιτρινίσει.


drowning-your-nails


Το καθάρισμα κάνει κακό
Ποτέ μην κάνετε δουλειές του σπιτιού χωρίς γάντια. Το νερό και τα απορρυπαντικά εκτός από τα νύχια φθείρουν και το δέρμα των χεριών μας.


using-your-nails-for-heavy-lifting



Μην χρησιμοποιείτε τα νύχια σας για να ανοίξετε κάτι. Το πιο πιθανό είναι να σπάσουν ή να ξεφλουδίσουν.


polishing-with-harmful-chemicals


Να προσέχετε ποια βερνίκια χρησιμοποιείτε
Αν δείτε τα συστατικά από μερικά βερνίκια πόσο χημικά είναι θα τρομάξετε. Τελευταία οι περισσότερες εταιρείες προσέχουν πολύ τα συστατικά τους αλλά καλό είναι εσείς να τα τσεκάρετε για να μην καταστρέφεται τα νύχια σας.









αρθρο:μαρια μπακοδημου
πηγη:marymary