Αυτές είναι οι πιο hot τάσεις στα μαλλιά για το Φθινόπωρο-Χειμώνα 2016-2017

 Στα  φετινά Fashion Week Fall Winter 2016-2017 είδαμε τα πάντα όσον αφορά τα μαλλιά.
 
 Από πολύ ογκώδη χτενίσματα, περίτεχνα στολισμένα με κοσμήματα ,Rock ‘n'Roll χτενισμένα μαλλιά, Γαλλικές πιέτες, μοντέρνες κοτσίδες-πλεξούδες-αλογοουρές παντρεμένες με το παραδοσιακό στυλ, πολύ μακριά μαλλιά, finger waves ,αυστηρές χωρίστρες στη μέση ή στο πλάι, sleek υφές, αφέλειες, μαλλιά με χαρακτήρα -με τύπο!
 


 Ας δούμε λοιπόν, τί θα δούμε να κυκλοφορεί από δω και πέρα στους δρόμους και στα social media! 


Τα μαλλιά με πολύ όγκο, είναι μία τάση που την είδαμε σε όλα τα Fashion Weeks, Νέα Υόρκη-Μιλάνο-Παρίσι-Λονδίνο.Μου δόθηκε πολύ  έντονα η εντύπωση  ότι οι σχεδιαστές εμπνεύστηκαν  από τη δεκαετία του 1980(και στο μυαλό τους σιγοτραγουδούσαν Michael Jackson ,Madonna..).Diane Von Futstenburg, Zac Posen , Jeremy Scott ,Gucci είναι μερικοί από τους οίκους αυτούς. Βέβαια ο οίκος Ashish εντυπωσίασε ευχάριστα τους θεατές του ,με τα ογκώδη ροζ μαλλιά των μοντέλων στη σκηνή.





 Υπάρχουν οι μπούκλες ,αλλά υπάρχουν και οι πιο  χαλαρές ,ατημέλητες κάποιες φορές μπούκλες,  ή όπως τις ονομάζουμε Γαλλικές πιέτες. Με περισσότερη υφή στη χαλαρή μπούκλα ,είναι μία από τις προτάσεις που είδα στις  πασαρέλες και μου  άρεσε πολύ. Θύμιζε λίγο δεκαετία 1950 ,με λίγη νοσταλγία από Rock'n'Roll. Kenzo, Fendi  και  Armani μας τις πρότειναν ανεπιφύλακτα.





 Το μοντέρνο όταν μπορέσουμε να το παντρέψουμε με το παλιό, με το παραδοσιακό ,τότε πιστέψτε με, γεννιέται κάτι μαγικό-κάτι ονειρεμένο. Πολλοί σχεδιαστές υιοθέτησαν αυτήν την ιδέα και δημιούργησαν χτενίσματα βγαλμένα από μία άλλη εποχή, αλλά που μπορούμε εμείς οι γυναίκες να τα «φορέσουμε» σήμερα. Marchesa, Maison , Givency  είναι μερικοί από τους οίκους πάνω στα μοντέλα των οποίων θαυμάσαμε τις δημιουργίες.





Αυτό που επίσης εντυπωσίασε και προσωπικά λατρεύω,  είναι τα ονομαζόμενα Finger Waves! Είτε καταλήγοντας σε μικρό κότσο ,είτε σε αλογοουρά ,είτε σε πολύ ίσια γραμμή, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο εντυπωσιακό και θηλυκό. Βγαλμένα από την αγαπημένη δεκαετία του 1920 ,όταν ακόμη οι γυναίκες πρόσεχαν και την παραμικρή λεπτομέρεια στο πέρασμά τους. Stella McCartney, Salvadore Ferragamo, Dries Van Noten ,Marc Jacobs και βέβαια η εντυπωσιακή εμφάνιση του οίκου Blumarine.



 
 
Μία τάση που επίσης είδαμε και είμαι σίγουρη ότι θα αγαπηθεί πολύ ,είναι τα δεσίματα κόμποι. Οι περίτεχνες αλογοουρές και οι κοτσίδες -πλεξούδες ,με ένα μέρος των μαλλιών να είναι αυστηρά ίσια ή χαλαρά ,θα κυριαρχήσουν και θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον μας καθημερινά.






Είδαμε και αποθεώσαμε τη δική μας Mary Katrantzou να λανσάρει super straight hair ,μαζί με τους οίκους Luis Vuitton και Saint Lauren.





Επίσης ,μακριά…πολύ μακριά μαλλιά ,με φράντζες   ή  αφέλειες είδαμε από τους Dolce &  Gabbana,Givenchy,H&M,Elie Saab,Missoni.





Αυστηρές χωρίστρες στο πλάι ή στη μέση, με κότσους «τελεία» ή μπαλαρίνα ,είτε ακόμη και πιο χαλαρά πιασμένα μαλλιά, αφήνοντας μία ιδέα να καταλήγει-να πέφτει στο πλάι, αγαπήθηκαν και χειροκροτήθηκαν από το κοινό.





 Αυτό που με βεβαιότητα μπορώ να σας πω είναι ότι:
Υιοθετήστε αυτό ακριβώς που ταιριάζει στο στυλ σας ,στο χαρακτήρα σας και στη διάθεση σας τη συγκεκριμένη περίοδο. Αποφύγετε τις ακρότητες ,γίνετε η πρωταγωνίστρια της καθημερινότητάς σας και είμαι σίγουρη ότι θα νιώσετε την ίδια σιγουρια και αυτοπεποίθηση με τα διάσημα μοντέλα των catwalks.


Λατρέψτε τον εαυτό σας περισσότερο μέχρι το επόμενο  δικό μας ραντεβού ομορφιάς!!!!









πηγη:govastileto