Λαμπερή κι όμορφη με 32 μυστικά MAKE UP TIPS!

Secrets MAKEUP TIPS2

Ζηλεύεις το υπέροχο μακιγιάζ των celebrities και κανείς δεν σου έχει αποκαλύψει τα μικρά μυστικά που θα σε κάνουν να δείχνεις υπέροχη;
 
 
Σίγουρα οι απορίες σου θα είναι πολλές! «Τί μακιγιάζ ταιριάζει στο σχήμα του προσώπου μου; Ποιά χρώματα με κολακεύουν; Πόση ποσότητα να βάλω για να δείχνω όμορφη και φυσική;» αναρωτιέσαι. Ε λοιπόν, δεν χρειάζεται να είσαι επαγγελματίας του είδους για να κάνεις ένα σωστό μακιγιάζ.


Secrets MAKEUP TIPS3


Εμείς θα σου αποκαλύψουμε μικρά τρικς που ... όταν τα μάθεις, θα ενθουσιαστείς  και θα ευχόσουν να τα ήξερες πολύυυυυυυυ νωρίτερα.


Πλαστικό κουτάλι


Χρησιμοποίησε ένα πλαστικό κουτάλι για να βάλεις μάσκαρα χωρίς να λερωθείς. Extra bonus: με αυτό τον τρόπο μπορείς να βάλεις πιο παχύ στρώμα μάσκαρα στις κάτω βλεφαρίδες σου.


Βάλε το ρουζ ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου


Μάθε το σχήμα του προσώπου σου και τοποθέτησε το ρουζ όπως πρέπει προκειμένου να δείχνεις πιο κολακευτική. Τα «κοψίματα» με το ρουζ επίσης παίζουν σημαντικό ρόλο, γι’ αυτό μην τα υποτιμάς.


Σελοτέιπ


Χρησιμοποιείστε αυτό το αντισυμβατικό «εργαλείο»  αν θέλετε να κάνετε τέλεια την γραμμή του eyeliner, ιδίως αν τολμήσετε να κάνετε το look cat eyes.


Πώς θα καλύψετε τις «σακούλες» κάτω από τα μάτια.


Οι περισσότερες έχουμε την τάση να βάζουμε ένα στρώμα κονσίλερ σε όλη την περιοχή των ματιών. Αυτό είναι λάθος.  Ο καλύτερος τρόπος είναι να φωτίσουμε την πτυχή του ματιού και στη συνέχεια εκεί που σχηματίζεται η «σακούλα» και υπάρχει το πρήξιμο, να βάλουμε μια πιο σκούρα.


Φωτοσκιάσεις ματιών


Τα highlights είναι πολύ σημαντικά αν θέλετε να δημιουργήσετε ένα φυσικό μακιγιάζ. Χρησιμοποιήστε πιο φωτεινά χρώματα στις εσωτερικές γωνίες, στο μέσον του ματιού και κάτω από το κόκκαλο του φρυδιού. Στη συνέχεια τοποθετήστε τις πιο σκούρες αποχρώσεις...


Πώς θα διορθώσεις μια μάσκαρα που έχει στεγνώσει.


Παρά το γεγονός ότι η μάσκαρα πρέπει να αντικαθίσταται κάθε 3-4 μήνες, υπάρχει ένα έξυπνο τρικ που θα κάνει καινούργια τη μάσκαρά σας που έχει στεγνώσει ή πήξει. Ρίξτε λίγες σταγόνες από οφθαλμικό διάλυμα, ανακατέψτε τη με το βουρτσάκι της και... έτοιμη!


Χείλη για φίλημα


Κάντε τακτικά scrub στα χείλη σας χρησιμοποιώντας την οδοντόβουρτσά σας και το lip balm σας ή ένα μείγμα από ζάχαρη και έλαιο καρύδας.


Δώστε το σχήμα που θέλετε στα μάτια σας


«Παίξτε» με τις χρώματα και τις σκιάσεις και δημιουργήστε ότι ψευδαίσθηση θέλετε. Τοποθετήστε με διαφορετικό τρόπο την σκιά και κάντε τα μάτια σας να φαίνονται μεγαλύτερα, πιο αμυγδαλωτά, πιο βαθιά.


Κάντε τα μάτια σας να δείχνουν μεγαλύτερα


Αν δεν έχετε ένα λευκό μολύβι, τότε ήρθε η ώρα να αγοράσετε ένα. Γιατί θα διαπιστώσετε ότι βάζοντας λευκό μολύβι αντί μαύρου στο εσωτερικό των ματιών σας, φαίνονται μεγαλύτερα.


Μολύβι στις πάνω βλεφαρίδες


Βάλτε μολύβι στο εσωτερικό των ματιών σας, ακριβώς ανάμεσα από τις βλεφαρίδες σας και δείτε αμέσως τη διαφορά. Ακόμα και χωρίς καθόλου μακιγιάζ τα μάτια σας θα φαίνονται πιο έντονα και οι βλεφαρίδες σας πιο πυκνές.


Αναδείξτε τις σκιές ματιών σας


Σίγουρα σας έχει συμβεί να αγοράσετε μια σκιά ματιών που ενώ έδειχνε έντονο το χρώμα της, όταν την βάλετε έδειχνε άτονη. Βάλτε λευκό μολύβι σε όλη την περιοχή του βλεφάρου, πριν βάλετε τη σκιά, και δείτε τη διαφορά.


Βλεφαρίδες σαν ψεύτικες!


Αφού γυρίσετε με το ειδικό ψαλίδι τις βλεφαρίδες σας, τοποθετήστε ένα ελαφρύ στρώμα πούδρας, πριν βάλετε τη μάσκαρα. Θα τις κάνει να φαίνονται πιο πυκνές. Απλώστε δυο στρώματα μάσκαρα στις πάνω και κάτω βλεφαρίδες, αλλά περιμένετε 3-5 λεπτά ενδιάμεσα.


Το μυστικό για σωστά γυρισμένες βλεφαρίδες


Χρησιμοποιήστε το ειδικό ψαλιδάκι, τοποθετώντας το στη βάση των βλεφαρίδων και στη συνέχεια αντιστρέψτε το και ξαναπεράστε τις βλεφαρίδες.


Ζεστάνετε το ψαλιδάκι πριν γυρίσετε τις βλεφαρίδες σας


Θέλετε να έχετε αξιοζήλευτες γυριστές βλεφαρίδες όλη την ημέρα. Θερμάνετε το ειδικό ψαλιδάκι με το σεσουάρ για 5 δευτερόλεπτα πριν ξεκινήσετε το γύρισμα.


Το τέλειο foundation


Βρείτε πιο είναι το ιδανικό χρώμα μέικ- απ που ταιριάζει στην επιδερμίδα σας.


Το τρικ με την επαγγελματική κάρτα


Χρησιμοποιήστε μια επαγγελματική κάρτα προκειμένου να βάλετε μάσκαρα στις βλεφαρίδες. Είναι ένας πολύ γρήγορος τρόπος!


Το τρικ για να «ανασηκώσεις» το βλέφαρο


Χρησιμοποίησε ένα ροζ παλ μολύβι στο κάτω μέρος του φρυδιού προκειμένου να αναδείξεις το βλέμμα σου.


Contouring


Αναμείξτε διαφορετικά χρώματα ρουζ, πούδρας και make up προκειμένου να σβήσετε ατέλειες στο πρόσωπό σας, όπως το διπλοσάγονο, τη μεγάλυ μύτη ή τα «πεσμένα» μάτια. Φωτίστε τις περιοχές που θέλετε να αναδείξετε και «κρύψτε» τις ατέλειες χρησιμοποιώντας πιο σκούρα χρώματα.


Για να μην «ξεφεύγει» η γραμμή του eyeliner


Αν δεν θέλετε να μουτζουρωθείτε με την γραμμή του eyeliner και θέλετε να μείνει στη θέση του όλη την ημέρα, τοποθετήστε με ένα πινελάκι ένα στρώμα πούδρας κάτω από το μάτι, που θα το συγκρατεί.


Σαρκώδη χείλη


Ζηλεύετε τα χείλη της Αντζελίνας Τζολί; Καλά κάνετε... αλλά ήρθε η ώρα να τα αποκτήσετε. Προτιμήστε τα lip gloss και σχεδιάστε ελαφρά το περίγραμμα που επιθυμείτε, τραβώντας τη γραμμή πάνω από τη φυσική γραμμή των χειλιών σας, χωρίς όμως να το παρακάνετε, γιατί θα δείχνετε σαν κλόουν.


Πώς θα καλύψετε την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα.


Τοποθετήστε το μέικ απ σας με τη βοήθεια ενός πινέλου με κατεύθυνση καθοδική, όπως είναι αυτή της τριχοφυΐας.


Το σχήμα των φρυδιών


Τα φρύδια είναι το «κάδρο» των ματιών. Βρείτε ποιό σχήμα ταιριάζει στο πρόσωπό σας.


DIY make up


 Για ένα φυσικό μακιγιάζ αναμείξτε την ενυδατική σας κρέμα με το κονσίλερ σας και έτοιμη η χειροποίητη BB cream σας.


Eye lift trick


Φωτίστε με μια γραμμή την πάνω γωνία του φρυδιού σας, με τη βοήθεια ενός highlighter και θα δείτε το «τόξο» του να μεταμορφώνεται.


Το «πολύτιμο» πινελάκι της μάσκαρα


Τελείωσε η μάσκαρα και θέλετε να την πετάξετε; Φυλάξτε το βουρτσάκι της που σίγουρα θα σας χρειαστεί για την φροντίδα των φρυδιών σας.


Βλεφαρίδες χωρίς «κόμπους» από τη μάσκαρα


Πριν κάθε εφαρμογή περάστε το βουρτσάκι πάνω από μια χαρτοπετσέτα για να βγάλετε την περιττή ποσότητα.


Πώς θα καλύψετε τις κοκκινίλες σας


Χρησιμοποιείστε πάντα το πινελάκι του eyeliner για μια πιο σωστή εφαρμογή ακριβώς πάνω στην κοκκινίλα.


«Μαλακώστε» τη γραμμή του eyeliner


Για ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα, αφού περάσετε τη γραμμή του eyeliner, «σβήστε» από πάνω με μια σκιά σε καφέ χρώμα.


Μεγαλύτερη διάρκεια στο κραγιόν


Αφού έχετε βάλει το κραγιόν σας, τοποθετήστε πάνω στα χείλη σας μια χαρτοπετσέτα και από πάνω περάστε μια στρώση πούδρας.


Ψεύτικες βλεφαρίδες


Ακολουθήστε βήμα- βήμα τις οδηγίες μας και τοποθετήστε σωστά τις ψεύτικες βλεφαρίδες σας.


Το 3D εφέ στα χείλη


Χρησιμοποιείστε τα δάχτυλά σας και τοποθετήστε μια μικρή ποσότητα σκιάς σε ψυχρές αποχρώσεις στη μέση του πάνω και κάτω χείλους.


Πότε τα καλλυντικά σας θέλουν αλλαγή


3-4 μήνες η μάσκαρα
12-18 μήνες το ρουζ
12-18 μήνες το κραγιόν
2 χρόνια το βερνίκι
6-12 μήνες το μέικ απ
18-24 μήνες τα μολύβια ματιών.







πηγη:jenny