Πλεξίδες: Ποιες είναι ιδανικές για το δικό σου στυλ;

Φάκελος πλεξίδες: από τις boxer braids μέχρι το ψαροκόκαλο. Ποιες είναι ιδανικές για το δικό σου στυλ;

Φέτος η επιλογή talk of the town είναι τα boxer braids, οι "πλεξίδες των μποξέρ", δηλαδή το χτένισμα που χωρίζει τα μαλλιά σε δύο κοτσίδες πλεγμένες σφιχτά πάνω στο κρανίο.


Εξίσου δημοφιλή είναι και τα cornrowns, δηλαδή τα πυκνά λεπτά κοτσίδια, πλεγμένα σφιχτά πάνω στο κεφάλι, έτσι ώστε να θυμίζουν καλοσχηματισμένες σειρές από καλαμπόκι.
Tα cornrowns είναι εντυπωσιακά, όχι όμως πάντα και τόσο κολακευτικά για όλες τις γυναίκες, καθώς προϋποθέτουν τέλεια κατατομή προσώπου και γλυκά χαρακτηριστικά, διαφορετικά "σκληραίνουν" τη φυσιογνωμία.


Heidi-Klum cornrow


Το έχουμε δει στην Ηeidi Klum σε καλοκαιρινό λουκ της σε διακοπές, με τη διχρωμία των ανταυγειών της να φαίνεται ακόμα πιο έντονη στην cornrows εκδοχή του.

Τα boxer braids, από την άλλη, παρόλη την "καταγωγή" τους, δημιουργούν ένα πιο κοριτσίστικο εφέ, ειδικά στις γυναίκες με μακριά μαλλιά όπου καταλήγουν σε μακριές κοτσίδες.


9


Από τις πρώτες κυρίες της show biz που είδαμε με το συγκεκριμένο χτένισμα είναι η Kim Kardashian.


8


Με επιτυχία έχει υιοθετήσει το συγκεκριμένο στυλ και η Jennifer Lopez. 
Υπάρχουν, βέβαια, και πιο safe επιλογές σε καλοκαιρινές πλεξίδες. Διαχρονικά στυλ που επανέρχονται κάθε καλοκαίρι και δημιουργούν ένα όμορφο boho αποτέλεσμα.




 Η Φαίη ήταν από τις πρώτες που υιοθέτησε αυτό το χτένισμα σε καλοκαιρινό λουκ, την όμορφη κοτσίδα ψαροκόκαλο, συνδυασμένη με ένα στεφανάκι-πλεξίδα. Ένα χτένισμα που υποστηρίζει κάθε bohemian outfit.


6


H Κate Moss έχει ποζάρει ακόμα και σε καμπάνια με την κλασική κοτσίδα, με όγκο στο επάνω μέρος των μαλλιών, πολύ safe επιλογή για να βάλετε τις κοτσίδες στις εμφανίσεις σας.


5


Όμως ακόμα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα από την κλασική κοτσίδα έχει η πλεξίδα-ψαροκόκαλο σαν αυτή της Σταματίνας Τσιμτσιλή. Έτσι δείχνει στην πιο σφιχτά πλεγμένη εκδοχή της...


7


...Ενώ αυτή είναι η πιο "χαλασμένη" εκδοχή της πλεξίδας-ψαροκόκαλο, που δημιούργησε ο Δημήτρης Γιαννέτος στη Maria Menounos, στην ίδια λογική που είχε κάνει αυτό το χτένισμα και στη Φαίη (φωτό παραπάνω).
Αν, πάλι, θέλετε να βάλετε μια μικρή boho chic λεπτομέρεια στο χτένισμά σας, αφήνοντας ελεύθερα τα υπόλοιπα μαλλιά, αρκεί ένα διακριτικό στεφανάκι. Όπως αυτό της Δούκισσας Νομικού. 

0


Μια άλλη εκδοχή που δημιουργεί ουσιαστικά ένα κομψό κοτσίδι από τη μία πλευρά των μαλλιών είναι και πάλι αυτό που δημιούργησε ο αγαπημένος μας Δημήτρης Γιαννέτος στη Μaria Menounos.









αρθρο:φαιη σκορδα
πηγη:faysbook