Η Υψηλή Τέχνη Του Να Έχεις Στυλ

Ο George Clooney προφανώς έπεσε στη χύτρα όταν ήταν μικρός. Ο Λάκης Γαβαλάς κάπου το παρεξήγησε τραγικά. Τι σημαίνει όμως αλήθεια να έχεις στυλ;
Θα ξεκινήσω με το βασικό αξίωμα που καθορίζει κάθε σένιο, αρπακτικό σμούθ οπερέιτορ εκεί έξω:
Τα ρούχα δεν κάνουν τον παπά.
Τουτέστιν, μπορείς να γεμίσεις δέκα ντουλάπες με πανάκριβα και φίνα κοστούμια, υπεραξεσουάρ και δεν 'ξερω και 'γω τι και να κρέμονται όλα επάνω σου ωσάν μαραμένα στολίδια στο πιο θλιμμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο του κόσμου. Αντιθέτως, εκείνος ο πιτσιρικάς που σε στραβοκοίταξε βγαίνοντας από το μετρό, μπορεί να είναι ντυμένος με πλαστικές σακούλες και να κραδαίνει ένα skateboard-καυσόξυλο, αλλά έχει κάτι που ορισμένοι άντρες δεν βρίσκουν ποτέ στη ζωή τους: αίσθηση του στυλ.
Αποφεύγοντας την εμφανή παγίδα του "Φιλαράκι, ψαροκόκαλο, κασμίρι, κασκολάκι και είσαι έτοιμος να κάμεις όλα τα ευαίσθητα και καλλιεργημένα μωράκια της Λογοτεχνικής Βραδιάς να σε λατρέψουν", εξετάζουμε κάτι πολύ πιο δυσεύρετο και μυστηριώδες : την απόκρυφη και μυστικιστική καρδιά του πραγματικού στυλ, εκείνου που διαχωρίζει τον πραγματικό rock star από τον θλιβερό wannabe ντεμέκ ημιμοντέλο του Κάλβιν Κλάιν.
Καταρχήν, κανείς δεν γεννήθηκε έχοντας έμφυτη αίσθηση του στυλ. Μάλλον το αντίθετο ισχύει.
Όσο πιο πιτσιρικάδες είμαστε, τόσο περισσότερο τείνουμε στο κιτς και το φρικτό, εμπνεόμενοι κυρίως από το φοβερό λούκ του Optimus Prime και το γλυκά εφηβικό black metal τσίρκο των Immortal. Και πραγματικά μπορεί να μην έχω ιδέα τι κάνει η τρέχουσα γενιά, αλλά οι δεινόσαυροι της δικής μου κοπής, ξεκινήσαμε να ασχολούμαστε με την γκαρνταρόμπα μας ακριβώς στην ηλικία που μας προέκυψε τελικά πως τα κορίτσια ίσως και να μην ήταν ο προαιώνιος εχθρός. Που είναι, αλλά αυτό αποτελεί μια ολόκληρη σειρά άρθρων από μόνο του.
Ίσως ο ευκολότερος τρόπος για να ξεκινήσεις ως φέρελπις νέος το ταξίδι του εξανθρωπισμού σου, είναι να μελετήσεις λυσσαλέα και αφοσιωμένα τις εμφανίσεις μερικών εκ των αγαπημένων σου διασημοτήτων. Αν αποπειραθείς φυσικά να τις αντιγράψεις επιτόπου, θα αποτύχεις παταγωδώς. Όπως και με την μουσική, μελετάς και σπουδάζεις για χρόνια τις δουλειές ανθρώπων που θαυμάζεις και περνάς από χίλια μύρια κύματα ώσπου να αρχίσει να αναδύεται μια υποψία προσωπικού στυλ και ύφους. Η καλύτερη ένδειξη πως είσαι στον σωστό δρόμο, είναι εκείνη η μαγική στιγμή (που οφείλει να έρχεται στην ζωή κάθε νεαρού ανδρός) όπου συνειδητοποιείς οριστικά και αμετάκλητα γιατί οι Manowar είναι ανεκδιήγητα νούμερα, πού ακριβώς αποτυγχάνει ο David Hasselhoff ως ανθρώπινο ον και γιατί μερικά πράγματα είναι καλό να μείνουν στο 70's χρονοντούλαπο για πάντα.
Υπακούοντας πιστά τις μαγικές φωνούλες στο κεφάλι σου (ακριβώς οι ίδιες που σε ορμήνευαν να μην βγάλεις από πάνω σου για μήνες το φούτερ Blind Guardian στο Λύκειο), θα διαπιστώσεις πως συγκεκριμένα στυλ σε τραβάνε περισσότερα από άλλα. Σύντομα θα βρεθείς σε ένα επίπεδο όπου θα μπορείς να στηρίξεις αξιοπρεπώς ένα βασικό στυλ της κατηγορίας της επιλογής σου. Για τους περισσότερους άντρες αυτό είναι αρκετό, καθώς τους επιτρέπει να βγουν από την σπηλιά τους, να ζευγαρώσουν και να συμμετέχουν με κυμαινόμενους βαθμούς επιτυχίας στην κοινωνική ζωή τριγύρω τους.
Φυσικά, το αληθνό rock starιλίκι (γνωστό και ως ασύστολο ποζέριασμα, Κουτσούκο νούμερο κατέβα από το δέντρο και άλλα γοητευτικά) ξεκινά όταν οι φωνούλες αρχίζουν να σε σπρώχνουν προς ένα στυλ εξεζητημένο, εντελώς προσωπικό και γεμάτο ρίσκο. Από την στιγμή που έχεις αφομοιώσει τα βασικά, ξεκινάνε οι πειραματισμοί. Πιστοί στο πνεύμα της εποχής και την γενικότερη αποστροφή του κοινού προς την ανάγνωση ολόκληρων παραγράφων, παραθέτουμε επιγραμματικά ορισμένες βασικές συμβουλές στιλιστικής επιβίωσης:
-Ορισμένοι άνθρωποι, εμφανίζονται διαρκώς στις λίστες των πιο καλοντυμένων της χρονιάς. Υπάρχει λόγος.
-Φρόντιζε το κορμί σου. Είναι ο καμβάς επάνω στον οποίο θα στήσεις το ενδυματολογικό σου τσίρκο. Αμαρτία να χάνεις με γκολ από τα αποδυτήρια.
-Αν θέλεις να φορέσεις κάτι αληθινά πολύ, φόρεσέ το. Υποστήριξέ το. Ο αδερφός μου έβαλε καβουράκι πίσω στο μακρινό 2004 και δεν υπήρχε περίπτωση να βγαίναμε έξω χωρίς να τον καζουρέψουν ασύστολα τουλάχιστον δυο-τρεις παρέες "νορμάλ" παιδιών. Λίγα χρόνια αργότερα, μας προέκυψε η hip κόλαση της πλατείας Αγ. Ειρήνης και δεν προλαβαίνεις να μετράς καπελάτους, μονοκλάτους και τύπους με κερί για το μουστάκι στην κωλότσεπη. Περιττό να γράψω πως ο αδερφός μου έκοψε το καβουράκι από το 2008. Έτσι είναι οι ατρόμητοι πιονιέροι του στυλ. Χτυπάνε, δημιουργούν, εξαφανίζονται και αφήνουν το πόπολο να παλεύει με τη σκόνη τους.
- Αν είναι αληθινό και είναι δικό σου, θα το αναγνωρίσουν όλοι.
- Extra bonus: Μη δέσεις ποτέ ζακέτα γύρω από τη μέση σου. Για κανένα λόγο. Επίσης, οι μπανάνες είναι φρούτο και ανήκουν στην κουζίνα.
Δυο απαράβατοι νόμοι στην τιμή του ενός.
πηγη:galsnguys