2010-2020... Μία δεκαετία ορόσημο για τα Hair Trends!


H δεκαετία από το 2010 μέχρι και σήμερα ήταν γεμάτη με ευχάριστες εκπλήξεις στον κόσμο των μαλλιών. Τεχνικές, χρώματα, στυλ και μια τεράστια ποικιλία τάσεων αναβίωσαν μέσα στη περίοδο δέκα ετών και δημιούργησαν τα hair trends που αγαπήθηκαν από όλους τους κομμωτές και τις γυναίκες του πλανήτη.
Απολαύστε τις.

THE SIDE BRAID – 2010

 

O Alexander Wang επέλεξε τα μαλλιά των μοντέλων του να δομηθούν σε χαλαρές, πλάγιες πλεξούδες για την εβδομάδα μόδας του 2010. Η τάση απογειώθηκε και έγινε μόδα από celebrities όπως η Blake Lively, η Beyoncé και η Selena Gomez.

ΕΝΤΟΝΟ ΧΡΩΜΑ – 2010

 

Το έντονο χρώμα ξεκίνησε σαν μόδα punk τη δεκαετία του 1970. To 2010 το έντονο χρώμα επανήλθε δυναμικά στη μόδα και έγινε μια από τις πιο δημοφιλής τάσης. Η τραγουδίστρια Katy Perry εμφανίστηκε πολλές φορές με διαφορετικό χρώμα μαλλιών και στη συνέχεια την ίδια τακτική ακολούθησαν και εκατομμύρια θαυμαστές της.

OMBRE – 2011


Η τεχνική ombre αγαπήθηκε τόσο για την φυσικότητα όσο και για τον πρωτοποριακό χαρακτήρα της. Ανάμεσα στις celebrities που το έκαναν μόδα ήταν η Drew Barrymore.

ΚΟΤΣΟΙ – 2012

 

Οι κότσοι επανήλθαν δυναμικά το 2012 και εντυπωσίασαν με την απλότητα και την κομψό τους χαρακτήρα. Δεν ήταν λίγοι οι οίκοι μόδας που πήραν τον κότσο και τον μεταμόρφωσαν με ατημέλητα hairstyles και λαμπερά αξεσουάρ.

ΠΛΕΞΟΥΔΕΣ ΦΩΤΟΣΤΕΦΑΝΟ – 2012

 

Οι πλεξούδες φωτοστέφανο, ή αλλιώς milkmaid braids, έγιναν γνωστές χάρη στο ανοιξιάτικο fashion Show του Valentino to 2012. Μάλιστα, η ταινία «The Hunger Games» που κυκλοφόρησε την ίδια χρονιά, βοήθησε το trend να ανέβει στα ύψη.

THE LOB – 2013


Τo lob κούρεμα ήταν και συνεχίζει να είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και κομψά κουρέματα. Η τάση δημιουργήθηκε το 2013 και έγινε διάσημη λόγω της πρακτικότητας του κουρέματος, αλλά και της δυνατότητας του να ταιριάζει σε οποιοδήποτε πρόσωπο. Celebrities που το αποθέωσαν ήταν η Nicki Minaj, η Lady Gaga και η Karlie Kloss.

BEACH WAVES – 2014

 

Τα αισθησιακά, γνωστά σε όλους beach waves επανήλθαν δυναμικά το 2014 και αυτή την φορά αποτελούσαν ένα style για όλο τον χρόνο. Σε αυτή την χρονική περίοδο ξεκίνησε να αυξάνεται και η ανάγκη για πιο φυσικά και ανεπιτήδευτα Hairstyles.

THE BOB – 2014


To 2014 είδαμε και την αναβίωση του bob, το οποίο εκμοντερνίστηκε. Αυτή την φορά το bob αγκάλιαζε τις γραμμές του προσώπου και διατηρούσε ενιαίο μήκος. Μερικές από τις celebrities που βοήθησαν την τάση να εξαπλωθεί ακαριαία ήταν η Talor Swift και η Jennifer Lawrence.

THE HALF-UP BUN – 2015

 

Το 2015 βλέπαμε πολλές νεαρές γυναίκες με το γνωστό half-up bun. Ο κότσος κυριαρχούσε ψηλά στο κεφάλι, ενώ τα υπόλοιπα μαλλιά ήταν ελεύθερα. Jennifer Lopez, Gwen Steffani και άλλες διάσημες κυρίες του Hollywood αποτελούσαν style icons για το συγκεκριμένο χτένισμα.

THE HIGH PONY – 2015

 

Η ψηλή αλογοουρά που συνδυαζόταν με έντονο μήκος μαλλιών, έγινε ένα από τα πιο hot χτενίσματα του 2015. Χαρακτηριστικό celebrity icon ήταν, φυσικά, η Ariana Grande με την μακριά, glamorous αλογοουρά της που μαγνήτιζε όλα τα βλέμματα.

ΟΓΚΟΣ & ΜΠΟΥΚΛΕΣ – 2016

 

Οι μπούκλες ήταν πάντα μια δύσκολη τάση. Το 2016 όμως, οι μπούκλες και ο έντονος όγκος έγιναν μια από τις αγαπημένες του γυναικείου πληθυσμού. Κουρεμένες σε κοντό καρέ, ή συνδυασμένες με έντονο μήκος, οι μπούκλες κυριάρχησαν.

SUPER SLEEK – 2016

 

Τα ίσια, λαμπερά και λεία μαλλιά έγιναν μόδα από την Kim Kardashian το 2016. Η ίδια μάλιστα, διατηρεί το χαρακτηριστικό look της μέχρι και σήμερα. Η λάμψη των μαλλιών έγινε ζητούμενο για πολλές γυναίκες που ήθελαν το χτένισμα τους να εκπέμπει υγεία.

SILVER & GRAY – 2017

 

Οι μεταλλικές αποχρώσεις ξεκίνησαν να γίνονται μόδα το 2017 και στη συνέχεια ακολούθησαν το ασημένιο, αλλά και το γκρι χρώμα μαλλιών. Γυναίκες, αλλά και πολλοί άντρες, έγιναν λάτρεις της συγκεκριμένης, cool τάσης.

MIDDLE PART -2019


Μέχρι να γνωρίσουμε το χώρισμα στη μέση το οποίο θεωρούνταν ξεπερασμένο, όλες οι γυναίκες και οι κομμωτές χώριζαν τα μαλλιά στο πλάι. Το 2019 όμως, το χώρισμα στην μέση καθιερώθηκε σε πολλά hairstyles σαν το κατάλληλο styling που εκπέμπει κομψότητα.

ΠΛΕΞΟΥΔΕΣ – 2019


Η τάση για τις πλεξούδες μπορεί να ξεκίνησε γύρω στο 2012, όμως παρέμεινε σταθερή μέχρι και το 2019. Ξεκινώντας από την Milkmaid, η πλεξούδα άρχισε να διαμορφώνεται με πολλούς τρόπους και τελικά κατέληξε να γίνει ένα από τα κορυφαία hair trends της δεκαετίας.








πηγη:myextension


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου