Αποτέλεσμα εικόνας για purple hair

Δημιουργούμε μία τεχνική και πρέπει να διαλέξουμε τα χρώματα. Ταιριάζουν ή όχι; Μας βοηθούν στον τελικό μας στόχο; Μάθετε παρακάτω.



Κατά την διάρκεια πολλών σεμιναρίων, με ρωτούσαν ποια χρώματα πάνε μαζί και ποια όχι. Συνήθως στο κλάδο της κομμωτικής ασχολούμαστε με τον χρωματικό κύκλο και με την δημιουργία χρωμάτων, αλλά δεν εκπαιδευόμαστε αρκετά στους συνδυασμούς. Ας αναπτύξουμε μία κοινή γλώσσα επικοινωνίας για τους συνδυασμούς των χρωμάτων με τους ζωγράφους, διακοσμητές και τους σχεδιαστές ρούχων ώστε να έχουμε τις βάσεις για σωστές επιλογές. Η δημιουργία μίας χρωματικής παλέτας είναι απλή αν γνωρίζουμε τη θεωρία των χρωμάτων.
Ακόμα και αν χρησιμοποιήσουμε ένα χρώμα στην παλέτα μας μπορούμε να το κάνουμε δημιουργικό, διαφοροποιώντας τον κορεσμό και την απόχρωση. Για παράδειγμα επιλέγουμε το βιολέ.


ΧΡΩΜΑΤΙΚΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ

 

 

Θα αναπτύξουμε έξι μοντέλα, που μπορούν να μας βοηθήσουν στην δημιουργία της χρωματικής μας παλέτας. Αυτό που είναι σημαντικό στην επιλογή των τελικών χρωμάτων είναι να έχετε επιλέξει και ένα ουδέτερο χρώμα. Το χρώμα της βάσης (μαύρο, καστανό, γκρι, ξανθό, μπεζ, λευκό κτλ).


MONOCHROMATIC

 

 

Διαλέγουμε ένα χρώμα π.χ. το πράσινο. Δημιουργούμε δικές μας αποχρώσεις. Αν θέλουμε χρησιμοποιούμε και ένα ουδέτερο για βάση. Οι τεχνικές που στηρίζονται στην μονοχρωμία είναι κομψές, φινετσάτες και εκλεπτυσμένες.


COMPLIMENTARY

 

 

Τα συμπληρωματικά χρώματα (αντίθετα) βρίσκονται απέναντι στο χρωματικό κύκλο. Αυτός ο συνδυασμός δημιουργεί αντίθεση.


ANALOGUS

 

 

Τα αναλογικά χρώματα βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο στο χρωματικό κύκλο. Συνήθως χρησιμοποιούμε τρία χρώματα, αλλά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε δύο ή και τέσσερα. Δημιουργώντας μία παλέτα από αναλογικά χρώματα δημιουργούμε ένα αρμονικό αποτέλεσμα.


SPLIT COMPLIMENTARY

 

 

Τα διαιρούμενα συμπληρωματικά προκύπτουν όπως τα αντίθετα, με την διαφορά ότι αντί για το ένα χρώμα, χρησιμοποιούμε αυτά που βρίσκονται δεξιά και αριστερά του.
Ο συνδυασμός αυτός ηρεμεί την αντίθεση των συμπληρωματικών αλλά εξακολουθεί να είναι ένας τολμηρός συνδυασμός.


TRIADIC

 


 

Ο τριγωνικός συνδυασμός δημιουργεί ένα δυνατό συνδυασμό. Τα χρώματα αυτά απέχουν εξίσου, γύρω από το χρωματικό κύκλο.


TETRADIC
 
 

Οι παλέτες αυτές δημιουργούνται από ορθογώνιες ή τετράγωνες επιλογές. Σε αυτή την παλέτα ιδανικό θα είναι να επιλέξετε ένα από τα τέσσερα χρώματα ως κυρίαρχο και τα υπόλοιπα θα χρησιμεύσουν για υποστήριξη. Μπορεί αυτή η παλέτα να σας φαίνεται περίπλοκη, όμως στην πραγματικότητα είναι δύο ζευγάρια συμπληρωματικών.



 Η Κρίστι Βλάχου, Education Manager της εταιρίας Vitality’s, είναι mastercolorist με εξειδίκευση σε σεμινάρια εκπαίδευσης. Για επικοινωνία μαζί της μπορείτε να την βρείτε στο Facebook, ως Christy Vlachou & στο Instagram ως Christyhaireducator.









 πηγη:myextension