Tips για να έχει πιο πυκνά μαλλιά!

Tips gia pikna mallia2
 
Είτε είναι από τις γυναίκες που γεννήθηκαν με αραιά και λεπτά μαλλιά, είτε τον τελευταίο καιρό έχεις παρατηρήσει
ότι τα μαλλιά της αραιώνουν επικίνδυνα, πρέπει να ξέρεις ότι όλα λύνονται.

Και προτού την στρέψεις στα φάρμακα καλό θα ήταν να δοκιμάσεις όλους τους πιθανούς τρόπους που ίσως την βοηθήσουν να αποκτήσει πιο πυκνά, όμορφα και υγιή μαλλιά. 

  Tips gia pikna mallia3
 

Μάθε την να μην τα χτενίζει όταν είναι βρεγμένα
Όταν χτενίζει τα μαλλιά της όταν είναι βρεγμένα, πέφτουν πολύ περισσότερες τρίχες απ' ότι όταν τα χτενίζει στεγνά. Αυτό που μπορείς να κάνει είναι να χτενίσει τα μαλλιά με μια χτένα με πολύ αραιά δόντια (όπως εκείνες που είναι ειδικές για σγουρά μαλλιά) ώστε να κάνει το πρώτο ξεμπέρδεμα και ύστερα και αφού στεγνώσουν τα χτενίζει κανονικά.

  Tips gia pikna mallia4
 

Μην τα πιάνει ψηλά πολύ συχνά.
Όταν πιάνει τα μαλλιά της πολύ σφιχτά με κάποιο κοκαλάκι, τραυματίζεις τις ρίζες. Αυτό μπορεί να λεπτύνει αλλά και να σπάσει την τρίχα. Όσο μπορεί λοιπόν να το αποφεύγει.

  Tips gia pikna mallia5
 

Μην τα χτενίζει σε υπερβολικό βαθμό.
Ο μύθος ότι πρέπει να βουρτσίζουμε τα μαλλιά μας 100 φορές την ημέρα για να είναι λαμπερά πρέπει πλέον να καταρριφθεί. Μπορεί με τον τρόπο αυτό τα μαλλιά να παραμένουν λαμπερά αλλά συγχρόνως οι πιθανότητες να ''σπάσουν'' διπλασιάζονται. 

  Tips gia pikna mallia6
 

Πρέπει να τα κουρεύει συχνά.
Φυσικά δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνει μεγάλες αλλαγές ή να κόβει πολλούς πόντους. Αρκούν 2-3 πόντοι για να δυναμώσουν και να ανανεωθούν.

  Tips gia pikna mallia7
 

Να χρησιμοποιήσει ενυδατικά λάδια.
Η υγεία και η ενυδάτωση της τρίχας είναι από τους βασικούς κανόνες των πυκνών μαλλιών. Η καλύτερη μέθοδος μάλιστα είναι να εφαρμόσεις ένα θρεπτικό λάδι το βράδυ και να λούσεις τα μαλλιά σου το επόμενο πρωί.

  Tips gia pikna mallia8
 

Να φτιάξει την διατροφή της.
Και όμως η διατροφή μας παίζει τρομερά σημαντικό ρόλο στην υγεία των μαλλιών μας. Ενίσχυσέ την λοιπόν με αρκετά φρούτα, λαχανικά και φυσικά πολύ νερό.











πηγη:madamefigaro


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου