Οι άντρες των νυχιών μας / Chapter 5:Σάββας Παπαδόπουλος


 Τους γνωρίζουμε καιρό, τους παρακολουθούμε καθημερινά, τώρα ήρθε η ώρα να τους μάθουμε λίγο καλύτερα.


Κατοικούν στο χώρο της αισθητικής και της ομορφιάς, στο χώρο που κυριαρχεί το ροζ και όλες οι αποχρώσεις του.  Σε αυτό τον κόσμο, κατέχουν τη θέση της σκιάς και του φωτός.
Ιδιοκτήτες εταιριών, υπεύθυνοι, συνεργάτες, πωλητές, δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό, για να μας κρατάνε λαμπερές και να μας προμηθεύουν με την πρώτη ύλη για να εντυπωσιάζουμε.

Είναι οι «άντρες των νυχιών μας» και ήρθε η ώρα να αποκτήσουν τη δική τους φωνή!

Μέσα από δέκα πανομοιότυπες ερωτήσεις, καταλαμβάνοντας ο κάθε ένας το δικό του ξεχωριστό Chapter(κεφάλαιο), θα μάθουμε πως αποφάσισαν να ενταχθούν στον κόσμο της ομορφιάς, τους φόβους τους και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν, τα επιτεύγματα τους, καθώς και τι θα άλλαζαν στην πορεία τους. Θα μας αποκαλύψουν τι θα ήθελαν να κάνουν αν αποφάσιζαν να αλλάξουν επάγγελμα και τέλος θα μας δώσουν επαγγελματικές συμβουλές, μυστικά επιτυχίας και συνεργασίας, και πολλά tips and tricks για μια επιτυχημένη καριέρα.

                                                                     Βασιλικούς χαιρετισμούς
                                                                            Sophia Queen


 
                              
Chapter 5: Σάββας Παπαδόπουλος  
(Αντιπρόσωπος GEL.IT.UP™ Θεσσαλονίκης )

  
Πως αποφάσισες να ασχοληθείς με τον κόσμο της αισθητικής;


Αρχικά και οι δυο μου οι γονείς τυγχάνει να είναι μέσα στο κομμάτι της τέχνης. Η μητέρα μου είναι κομμώτρια και ο πατέρας μου ασχολείται πολύ με την ζωγραφική και την μουσική από μικρός. Γενικά είμαστε μια οικογένεια καλλιτεχνική! Η μητέρα μου, μου έδωσε το έναυσμα και μπήκα σ ’αυτό τον κόσμο της ομορφιάς, ο οποίος εδώ και 10 χρόνια κυριαρχεί στη ζωή μου.


Ποιοι παράγοντες ήταν καθοριστικοί στην εξέλιξη σου, σε αυτό που είσαι σήμερα;

Όπως γνωρίζεις είμαι κι εγώ πρώην τεχνίτης νυχιών, έκανα ατομικά μαθήματα και στη συνέχεια πήγα σε σχολή. Η πρώτη μου δασκάλα ήταν η κυρία Πίτσα, τότε όταν είχε πρωτοέρθει το gel. Πλέων όμως δεν βρίσκομαι στο κομμάτι της παροχής.
Η αρχή για την εξέλιξη μου, ήρθε μαζί με την ξαδέρφη μου, η οποία μου μίλησε για μια εταιρεία που είναι πολύ καλή στο ημιμόνιμο της. Την άκουσα, την δοκίμασα και αφού συμφώνησα μαζί της, μου είπε ότι η εταιρεία αυτή ψάχνει αντιπρόσωπο στην Θεσσαλονίκη. Μίλησα με τον κύριο Γρηγόρη Κράλλη, ταιριάξαμε και εδώ και πέντε χρόνια συνεργαζόμαστε.

Ποιο/ποιος είναι το μεγαλύτερο άγχος-φόβος, σε ότι αφορά την δουλειά σου;

Αυτό που με αγχώνει πιο πολύ στη δουλειά μου, επειδή γνωρίζω πως είναι από την πλευρά του τεχνίτη, θέλω να μπορώ να του παρέχω ότι μου ζητήσει εκείνη τη στιγμή και να τον κρατήσω ευχαριστημένο. Με αγχώνει το γεγονός ότι ένας τεχνίτης θα ‘‘ρθει να μου ζητήσει κάτι κι εγώ δεν θα έχω την δυνατότητα να τον εξυπηρετήσω. Σίγουρα θα προτείνω εναλλακτικές λύσεις, αλλά επειδή με διακρίνει μια τρομερή υπευθυνότητα, θα ήθελα να μπορώ να του παρέχω αυτό που ζητά και όχι κάτι διαφορετικό ή παρόμοιο.
Ένας ακόμα φόβος μου, τον οποίο όμως μπορώ να χαρακτηρίσω «καλό φόβο», είναι να μην υπάρχει εξέλιξη. Ο χώρος της αισθητικής είναι ένας χώρος που συνεχώς εξελίσσετε, μεγαλώνει.. Τρομάζω στη σκέψη του να μείνω πίσω, ταυτόχρονα όμως το συναίσθημα αυτό είναι που μου δίνει περισσότερη ενέργεια και εγρήγορση σε αυτό που κάνω.

Πως διαχειρίζεσαι καταστάσεις, οι οποίες δεν εξελίσσονται όπως θα έπρεπε;


Έχω μπει αρκετές φορές στη διαδικασία να προσπαθήσω να ελέγξω μια τέτοια κατάσταση, αλλά ακόμα και η ίδια η ζωή, κάποιες φορές σου δείχνει ότι δεν μπορείς να τα ελέγχεις όλα. Μετά από το άγχος που σου προκαλεί αυτή η άτυχη εξέλιξη, έρχεται η λογική που σου λέει «εντάξει ηρέμισε, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, πρέπει να συνεχίσεις παρακάτω» και στο τέλος μπορώ να σου πω ότι αυτό βγαίνει και σε καλό. Μα κάθε τρόπο όμως, προσπαθώ να δίνω πάντα τον καλύτερο μου εαυτό, όποια κι αν είναι η εξέλιξη.

Για πιο επίτευγμα σου νιώθεις περήφανος; Μια πράξη, μια ενέργεια που έκανες στους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζεσαι ή έρχεσαι σε επαφή. (πελάτες, υποψήφιοι πελάτες, συνεργάτες)

Είμαι γενικά ένας άνθρωπος που στη γνωριμία του και στη συνεργασία του με τον πελάτη δένεται συναισθηματικά. Μου αρέσει να κρατάω μια πιο προσωπική επαφή μαζί του, μέχρι που κάποιες στιγμές ξεχνάω ότι είναι πελάτης. Υπήρξαν κάποιες φορές που πελάτες μου, έτυχε να μην είναι καλά από θέμα δουλειάς, να έχει «πέσει» όπως λέμε και βρήκαν στο πρόσωπο μου έναν άνθρωπο, με τον οποίο μπορούσαν να συνεννοηθούν και να τους καταλάβει. Αυτό με ευχαριστεί με το δέσιμο αυτό, οι άνθρωποι να νιώθουν ασφάλεια και να ανοίγονται και τις περισσότερες φορές το πετυχαίνω.

Τι είναι αυτό που θα ήθελες να αλλάξεις; που δεν έγινε όπως θα έπρεπε και θα ήθελες να το κάνεις διαφορετικά στην πορεία σου;

Υπάρχουν φορές που μου έρχεται μια τέτοια σκέψη, η οποία μου λέει « α.. να, θα μπορούσες να το κάνεις έτσι..» ή «θα μπορούσες να το κάνεις κάπως αλλιώς..».
Όσο όμως κάθομαι και σκέφτομαι αυτό το πράγμα, καταλήγω στο ότι ακόμα και τα λάθη που έχω κάνει, είναι μέρος της πορείας μου, πως τα λάθη είναι αυτά που με έκαναν και γνώρισα κομμάτια του εαυτού μου, που με έκαναν ακόμα καλύτερο. Παρόλα αυτά στην αρχή δεν το σκέφτομαι έτσι, πρέπει να περάσει λίγη ώρα ώστε να μπορέσει να δημιουργηθεί αυτή η νέα εικόνα μέσα μου.

 Αν άλλαζες επάγγελμα με τι θα ασχολιόσουν; Τι θα έκανες;
Μου αρέσει πάρα πολύ, να μπορώ να βοηθάω ανθρώπους με όποιο τρόπο μπορώ. Για παράδειγμα μου αρέσει η ενεργειακή ιατρική, ασχολούμαι με το «Ρέικι» γύρω στο 9 χρόνια, σαν hobby, ασχολούμαι με το βελονισμό εδώ και 8 χρόνια πάλι σαν hobby, έχω κάποιους φίλους δικούς μου που τους βοηθάω με αυτό τον τρόπο. Επίσης με ενδιαφέρει και η θεραπεία μέσα από τη μουσική και σε κάποια χρόνια θα ακολουθήσω και ένα ακόμα είδος σαν την «θεραπεία με τα Γκονγκ».

Η τέχνη των νυχιών έχει μπει για τα καλά στη ζωή σου. Είσαι ο αντιπρόσωπος της Gel it up στη Θεσσαλονίκη. Τι έχει σημασία για σένα σε έναν άνθρωπο, σε έναν επαγγελματία; τι θα σε κάνει να δεχτείς ή να αρνηθείς να συνεργαστείς με μία τεχνίτρια-τεχνίτη νυχιών;

Θα πρέπει να έχει αυτό που έχω εγώ, δηλαδή να λέει την αλήθεια, να είναι ειλικρινής. Ένα πράγμα που ζητάω με αυτούς που συνεργάζομαι, είναι να νιώθουν όμορφα με αυτό που κάνουνε, αλλιώς δεν θα περνάνε αυτοί καλά και δεν θα περνάω κι εγώ καλά. Αυτό που γενικά λέω σε όλους από την αρχή είναι, «Θέλω πρώτα να περνάς καλά και μετά να πεις ότι αυτό που κάνω είναι μια δουλειά.».
Με κάποιον που δεν θα μπορούσα να συνεργαστώ, είναι κάποιος που δεν του αρέσει αυτό που κάνει. Αν ότι κάνει το κάνει από ανάγκη, από μόνος του ο καιρός και ο χρόνος θα τον βγάλει από αυτό το δρόμο. Έτσι έχω καταλήξει να σκέφτομαι όλα αυτά τα χρόνια.

Η γνώση είναι δύναμη και η εμπειρία το ίδιο. Τρείς συμβουλές για κάποιον που ξεκινάει την καριέρα του τώρα, στον χώρο της αισθητικής άκρων.

Σαν πρώτη αρχή να είναι χαρούμενος με αυτό που αποφάσισε να ασχοληθεί. Έπειτα, δεν υπάρχουνε λάθη, μπορεί να πήγε κάτι στραβά σε αυτό που έκανε, αλλά να μην το βάλει κάτω, γιατί αυτό θα βοηθήσει στη συνέχεια να γίνει ακόμα καλύτερος. Να έχει επιμονή και λιγότερο υπομονή, γιατί η επιμονή είναι αυτή που σε βάζει σε στόχους, είτε μικρούς είτε μεγάλους, ενώ η υπομονή σε κοντράρει από τη ροή.. με την υπομονή μαζεύεις πράγματα . Να μην μένει στάσιμος, να μαθαίνει συνεχώς καινούρια πράγματα και νέες γνώσεις, γιατί αν μείνουμε στάσιμοι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε και το επάγγελμα αυτό χρειάζεται μία διαρκεί εξέλιξη.
 
Εδώ τελειώνουν τα δικά μου ερωτήματα. Σε ποια ερώτηση θα ήθελες εσύ να απαντήσεις; Τι θα ήθελες να σε ρωτήσω και τι απάντηση θα έδινες;

Θα με ρωτούσα τη γνώμη μου για την κρίση που περνάει ο χώρος της ομορφιάς και πως επηρεάζει αυτό τους ανθρώπους της.
Θα σου απαντούσα όμως, ότι δεν υπάρχει κρίση στον χώρο της ομορφιάς..
Όπως βλέπουμε τα τελευταία χρόνια, η γυναίκα κοιτάει να περιποιηθεί περισσότερο τον εαυτό της από τι παλιά. Η κρίση κάνει τους ανθρώπους να λένε ότι δεν τα έχουν όλα και πατάνε πάνω σε αυτό που συμβαίνει στους ίδιους ή στους άλλους γύρω τους. Στους ανθρώπους πάντα υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει το κομμάτι του να παζαρέψουν, να παραπονεθούν για κάτι. Αν παρατηρήσεις, δεν είναι μόνο στα χρήματα, αλλά και στην ενέργειά τους.
Οι άνθρωποι όταν τους χαιρετάς, τις περισσότερες φορές δεν θα σου πουν τα όμορφα της ημέρας, αλλά τα άσχημα. Όμως παρόλα αυτά, βλέπουμε τις γυναίκες ότι μπορεί να γκρινιάζει κάποια, αλλά θα πάει να φτιάξει τα μαλλιά της, θα πάει να φτιάξει τα νύχια της, γιατί το έχει ανάγκη το «είναι» της. Την πηγαίνει λοιπόν, θέλει δε θέλει να το κάνει, είναι ενεργειακό το κομμάτι.
Ακόμα και όταν θα έχουμε «άνοδο», πάλι θα υπάρχει γκρίνια, γιατί ο άνθρωπος δεν χορταίνει ποτέ σαν όν, πάντα θέλει να έχει και κάτι παραπάνω, γιατί δεν δουλεύει την ευγνωμοσύνη του και πάντα θέλει και θέλει περισσότερα.
Αυτό που χρειάζεται όταν πας να περιποιηθείς τον εαυτό σου, είναι να τον κοιτάξεις καλά και να του πεις ότι το έκανες γιατί τον αγαπάς!
Δεν το λέμε εμείς οι άνθρωποι έτσι εύκολα αυτό..
Πάμε και το κάνουμε για να μας βλέπουν οι άλλοι, δεν το κάνουμε για μας!
Το ευχάριστο είναι, ότι παρόλα αυτά, υπάρχουν στιγμές που υποσυνείδητα ο εαυτός μας, καταλαβαίνει ότι όλο αυτό γίνετε τελικά γι αυτόν, ακόμα και όταν εμείς έχουμε κλειστά τα μάτια της ψυχής και δεν το καταλαβαίνουμε.








πηγη:imodaeinaitexni


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου