Οι 10 μεγαλύτεροι μύθοι σχετικά με την κυτταρίτιδα

Οι 10 μεγαλύτεροι μύθοι σχετικά με την κυτταρίτιδα

Η κυτταρίτιδα είναι ένα πρόβλημα που βασανίζει τους πάντες και ιδιαίτερα τις γυναίκες.
 
Η αναζήτηση τρόπων για την αντιμετώπιση και την πλήρη εξάλειψή της είναι κάτι που απασχολεί τον κόσμο.

Στην προσπάθεια λοιπόν να βρουν λύση στο πρόβλημα του φλοιού του πορτοκαλιού, δημιουργήθηκαν κάποιοι κοινοί μύθοι σχετικά με την κυτταρίτιδα. 

Ποιοι είναι όμως αυτοί οι μύθοι και ποια η πραγματικότητα που κρύβεται πίσω από αυτούς; Τι πρέπει να κάνουμε και τι όχι; Μπορεί να εξαλειφθεί πλήρως η κυτταρίτιδα;

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις απορίες που θα σας λύσει η λίστα που ακολουθεί.

Ανακαλύψτε τους μύθους σχετικά με την κυτταρίτιδα και διορθώστε τα λάθη που μπορεί να κάνατε έως τώρα!

1ος μύθος: Η κυτταρίτιδα είναι απλά επιπλέον λίπος:
 
Σε αντίθεση με τα όσα πιστεύουν οι περισσότεροι, η κυτταρίτιδα δεν εμφανίζεται λόγω της μεγάλης αποθήκευσης λίπους, αλλά έχει να κάνει με την δομή του δέρματος. Μεταξύ της επιδερμίδας και των μυών υπάρχει ένα προστατευτικό στρώμα λίπους. Κάτω από τις φυσιολογικές συνθήκες οι ιστοί διατηρούν την εμφάνιση του λίπους όμορφη και απαλή. Ωστόσο, όταν υπάρχουν διακυμάνσεις στο σωματικό βάρος, αλλάζει η ηλικία ή υπάρχει άγχος, αυτοί οι συνδετικοί ιστοί ξυπνούν και έρχονται στην επιφάνεια! Αυτά τα κύτταρα λίπους αρχίζουν να κάνουν φουσκάλες και δημιουργείται κυτταρίτιδα.

2ος μύθος: Μόνο οι υπέρβαροι άνθρωποι έχουν κυτταρίτιδα:
 
Υπάρχουν πολλοί μύθοι σχετικά με την κυτταρίτιδα και ένας εξ αυτών είναι και αυτός που λέει πως μόνο οι υπέρβαροι έχουν. Κι όμως, κάτι τέτοιο δεν ισχύει! Ακόμη κι αν είστε πολύ λεπτή, πλαδαρή, με σωματότυπο σχήματος αχλαδιού ή ακόμη και αθλήτρια Ολυμπιακών αγώνων, μπορεί να έχετε κυτταρίτιδα. Το βάρος παίζει πολύ μικρό ρόλο στην εμφάνιση της κυτταρίτιδας, καθώς επηρεάζεται κυρίως από τις διακυμάνσεις του βάρους, της ηλικίας και άλλων παραγόντων, όπως ο ήλιος και η βλάβη του δέρματος.

3ος μύθος: Η απώλεια βάρους είναι η απόλυτη θεραπεία:
 
Το να χάσει κάποιος κιλά δεν σημαίνει ότι θα μπορέσει να θεραπευτεί και από την κυτταρίτιδα. Κι αυτό διότι όπως ήδη αναφέραμε η κυτταρίτιδα δεν έχει να κάνει με το πάχος, αλλά με την καταστροφή του συνδετικού ιστού του δέρματος. Μπορεί το τρέξιμο να βοηθήσει στο να αποκτήσετε υπέροχα και καλοσχηματισμένα οπίσθια, αυτό όμως δεν συνεπάγεται και την απαλλαγή από την κυτταρίτιδα. Αντί λοιπόν να τρέχετε, δοκιμάστε να εισάγετε στο πρόγραμμα εκγύμνασης σας μερικές ασκήσεις δύναμης. Χτίζοντας την ελαστικότητα των μυών σας και συσφίγγοντας τους γλουτούς σας και τους μηρούς σας μπορείτε να μειώσετε την εμφάνιση της κυτταρίτιδας και να διορθώσετε τους αδύναμους ιστούς.

4ος μύθος: Οι σπιτικές θεραπείες είναι αναποτελεσματικές:
 
Μπορεί οι περισσότερες από τις σπιτικές θεραπείες να μην έχουν κάποιο αποτέλεσμα, ωστόσο υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε και να βελτιώσετε την εμφάνιση της κυτταρίτιδας. Ο λόγος για το μασάζ. Ένα 30λεπτο ή 60λεπτο μασάζ βοηθάει στο σπάσιμο των κατεστραμμένων συνδετικών ιστών και εξομαλύνει την δυσάρεστη όψη! Βέβαια δεν γίνονται θαύματα με μία μόνο συνεδρία μασάζ, αλλά θα χρειαστούν αρκετοί μήνες συστηματικού μασάζ για να έχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

5ος μύθος: Υπάρχουν προϊόντα που μπορούν να εξαλείψουν την κυτταρίτιδα:
 
Οι παραπάνω μύθοι σχετικά με την κυτταρίτιδα δεν έχουν να κάνουν με ακριβά προϊόντα του εμπορίου, όπως ο συγκεκριμένος. Δεν υπάρχει κανένα αποδεδειγμένο στοιχείο που να δείχνει πως οι ακριβές κρέμες και οι τοπικές αλοιφές μπορούν να καταπολεμήσουν την καταστροφή που έχει γίνει κάτω από την επιδερμίδα! Μπορεί κάποιες από αυτές να βοηθούν στην κάλυψη αυτών των σημαδιών, αλλά στην πραγματικότητα δεν πρόκειται να κάνουν κάτι για να μειώσουν στ’ αλήθεια την παρουσία της κυτταρίτιδας.

6ος μύθος: Τα γονίδια είναι η κύρια αιτία της κυτταρίτιδας:
 
Μπορεί η γενετική να παίζει ένα μικρό ρόλο στην ανάπτυξη της κυτταρίτιδας, αλλά υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που μπορούν εξίσου να επηρεάσουν την επιδερμίδα σας, αν όχι και περισσότερο! Ειδικά για τις γυναίκες, οι παράγοντες αυτοί είναι οι κακές διατροφικές συνήθειες, οι διακυμάνσεις του βάρους, το στρες, οι ορμόνες και η αδράνεια!

7ος μύθος: Υπάρχει μια 100% αποτελεσματική λύση που διαρκεί για πάντα:
 
Θαύματα δεν συμβαίνουν! Ακόμα και οι θεραπείες όπως η λιποαναρρόφηση θεωρούνται χάσιμο χρημάτων και χρόνου, αφού δεν μειώνουν την εμφάνιση της κυτταρίτιδας. Ίσα ίσα που η λιποαναρρόφηση κάνει την κατανομή του λίπους ακόμη πιο άνιση και μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση σας, να την κάνει ακόμη χειρότερη από πριν! Τέλος, ακόμα κι αν τελικά έχει αποτέλεσμα, αυτό θα διαρκέσει για ένα με δυο χρόνια. 

8ος μύθος: Τα ρούχα που συμπιέζουν το σώμα μπορούν να μειώσουν την κυτταρίτιδα:
 
Οι μύθοι σχετικά με την κυτταρίτιδα δεν περιορίζονται σε μάσκες και διατροφικές συνήθειες, αλλά και στα λεγόμενα ρούχα που συμπιέζουν το σώμα. Αυτά τα ρούχα υποτίθεται πως έχουν την ικανότητα να μειώσουν την κυτταρίτιδα. Ωστόσο, όχι μόνο δεν μειώνουν την κυτταρίτιδα, αλλά μπορούν να δημιουργήσουν μεγάλα προβλήματα στην επιδερμίδα. Πιο συγκεκριμένα, το υλικό αυτών των ρούχων μπορεί να διακόψει την κυκλοφορία του αίματος, περιορίζοντας τη ροή του, πράγμα που θα συμβάλλει στην εμφάνιση κυτταρίτιδας και άλλων δερματικών προβλημάτων όπως η ακμή και τα εξανθήματα.

9ος μύθος: Η κυτταρίτιδα προκαλείται από τοξίνες στο σώμα:
 
Δυστυχώς, η ανάπτυξη της κυτταρίτιδας είναι μια φυσική διαδικασία στις περισσότερες γυναίκες. Επομένως όλα αυτά τα προϊόντα που υπόσχονται να «ξεπλύνουν» τον οργανισμό από τις παραπάνω τοξίνες και τις ακαθαρσίες και να δημιουργήσουν μια πιο ομαλή και πιο σφιχτή επιδερμίδα, δεν πρόκειται να κάνουν πολλά για εσάς.

10ος μύθος: Μόνο οι ηλικιωμένοι έχουν κυτταρίτιδα:
 
Οι μύθοι σχετικά με την κυτταρίτιδα έχουν να κάνουν και με την ηλικία. Υπάρχει μια φήμη που λέει πως μόνο οι ηλικιωμένοι έχουν κυτταρίτιδα, κάτι που βέβαια δεν ισχύει. Μπορεί ωστόσο να γίνεται πιο εμφανής σε γυναίκες μεγάλης ηλικίας, μιας και η ελαστικότητα του δέρματος χάνεται με το πέρας των χρόνων. Προκειμένου λοιπόν να την καταπολεμήσετε ο μόνος δρόμος είναι η υγιεινή διατροφή, η δίαιτα και η συστηματική άσκηση.








πηγη:onmed


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου