Tα 10 λάθη που κάνεις στο μακιγιάζ και απογοητεύεσαι


Καιρός να αλλάξεις τον τρόπο που βάφεσαι...
Το μακιγιάζ, όπως μάλλον θα ξέρεις δεν είναι εύκολη υπόθεση και μπορεί να κάνεις λάθη με αποτέλεσμα το βάψιμό σου να μην βγει όπως θα ήθελες. Δες τι κάνεις λάθος και πώς μπορείς να το διορθώσεις.


Δεν πλένεις τα πινέλα σου.

Αυτό το λάθος το κάνω και εγώ γιατί δεν τα πλένω τόσο συχνά όσο θα έπρεπε. Το πρόβλημα είναι ότι έτσι μαζεύονται πολλά βακτήρια τα οποία απλώνεις μετά στο πρόσωπό σου και μπορείς να γεμίσεις διάφορα σπυράκια.

Σκούρα φρύδια.

Χρησιμοποίησε ένα τόνο πιο ανοιχτό σε μολύβι ή σκιά φρυδιών για να τα γεμίσεις επειδή αν διαλέξεις το ίδιο ακριβώς χρώμα ή πιο σκούρο θα φαίνονται ξένα τα φρύδια πάνω σου.

Υπερβολικό μακιγιάζ.

Συμβαίνει συνήθως με το foundation, δοκίμασε σιγά σιγά να το απλώνεις στο πρόσωπο και αν χρειαστείς περισσότερη ποσότητα τελικά, μπορείς να βάλεις και άλλο. Με αυτό τον τρόπο κάνεις οικονομία και δεν έχεις το cakey εφέ.

Ψαλίδι για βλεφαρίδες.

Το ψαλιδάκι δουλεύει καλύτερα σε άβαφες βλεφαρίδες και όχι όταν έχεις περάσει ήδη τη μάσκαρα γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κολλήσουν και να τις βγάλεις από τα μάτια.

Πρέπει το foundation σου να φτάνει μέχρι και το λαιμό γιατί αλλιώς θα φαίνεται λες και φοράς μάσκα.

Έντονο ρουζ.

Μην βάζεις τόσο πολύ ρουζ στα μάγουλα. Το αποτέλεσμα που θέλεις να έχεις είναι φυσικό γι' αυτό βάλε λίγο μόνο στα μήλα σου και το χρώμα δεν πρέπει να έχει τεράστια διαφορά από το δέρμα σου δηλαδή αν είσαι πολύ άσπρη μην βάλεις καφέ ρουζ.

Μολύβι χειλιών πιο σκούρο από το κραγιόν.

Αυτή η μόδα ήταν τη δεκαετία του '90 γι' αυτό και σήμερα δεν ταιριάζει. Το στιλ και τα γούστα αλλάζουν με το χρόνο οπότε το μολύβι των χειλιών σου πρέπει να ταιριάζει με το χρώμα του κραγιόν για να φαίνεται όσο πιο φυσικό γίνεται.

Υπερβολική ποσότητα σε μάσκαρα.

Όταν απλώνεις πάρα πολύ μάσκαρα οι βλεφαρίδες κολλάνε μεταξύ τους και μαζεύουν μαύρα κομμάτια ανάμεσά τους. Για να το αποφύγεις αυτό σκούπισε το βουρτσάκι σε λίγο χαρτί και μετά άπλωσέ τη στις βλεφαρίδες, έτσι μπορείς να “χτίσεις” σιγά σιγά το μήκος και την πυκνότητα.

Λάθος χρώμα στο foundation.

Πολλές φορές στα μαγαζιά που αγοράζεις τα καλλυντικά σου δεν έχουν καλό φωτισμό για να δεις τι ταιριάζει στο δέρμα σου με αποτέλεσμα να πάρεις το λάθος χρώμα στο foundation. Άπλωσε λίγο από το tester στο σαγόνι σου και βγες έξω στο φως του ήλιου να δεις αν ταιριάζει στο χρώμα του δέρματος σου.

Κρατάς τα καλλυντικά για χρόνια.

Όλα τα καλλυντικά λήγουν κάποια στιγμή. Υπάρχουν προτεινόμενες ημερομηνίες αν ψάξεις στο internet αλλά θεωρώ πως δεν ισχύουν γιατί δεν μένουν όλοι στο ίδιο μέρος με το ίδιο κλίμα. Μπορείς να καταλάβεις αν έχει λήξει ένα προϊόν από τη μυρωδιά του, την απόδοση και την υφή. Αν ένα από αυτά σε βάζει σε σκέψεις τότε είναι η ώρα να το πετάξεις.






πηγη:tlife